Home / Berita Terkini / “Ada Kudrat, Tenag4 Yang Dik0rb4nkan..” – Adi Putra Berucap
“ada-kudrat,-tenag4-yang-dik0rb4nkan.”-–-adi-putra-berucap

“Ada Kudrat, Tenag4 Yang Dik0rb4nkan..” – Adi Putra Berucap

Menerusi satu klip yang menceritakan sebuah filem yang akan menggemparkan satu Malaysia iaitu filem Mat Kilau arahan Syamsul Yusoff menjadi bualan ramai kerana filem tersebut merupakan filem klasik yang dicampur dengan filem aksi yang menceritakan perjuangan Mat Kilau men3ntang musvh. Filem yang dilakonkan oleh para artis yang begitu mantap seperti Adi Putra, Yaya Ruhian, Fattah Amin dan ramai lagi membuatkan para penonton tidak sabar menunggu filem tersebut ditayangkan di pawagam.

Filem aksi ini yang menceritakan perjuangan Mat kilau di Pahang menentang British dan musvh yang memberi seribu satu pengajaran dan tauladan diadaptasikan dalam sebuah filem yang bertajuk Mat Kilau. Filem yang menggunakan sepenuhnya bahasa ibunda dan kata kata yg terus mencengk4m ke hati pertiwi dibicarakan dalam filem tersebut. Mengikut sumber dari klip rakaman tersebut,filem Mat Kilau dikatakan persis seperti filem antarabangsa iaitu filem ‘End Game’ dan jika terlalu menghayati filem tersebut, para penonton bakal mengalirkan air mata kerana lakonan para artis dalam filem Mat Kilau begitu mantap dan sangat teliti akan setiap ‘scene’ dalam filem tersebut.

Lihat video dibawah:

View this post on Instagram

A post shared by DaebaKing (@daebakingz)

Terdapat beberapa komen yang diberikan seperti :

@BILLY:harap nanti syamsul yusof buat movie pasal hang tuah lak . bagi M Nasir jadi Hang tuah!

@Me zen:”jangan sampai bangsaku tiada negara” -mat kilau

@Jefry&Amira:Syamsul ni mmgla sumpah dia pandai sgt2 buat movie

@@POISON-D-DRAGON:mat kilau..tok kami..saya anak jati pahIawan mat kilau pulau tawar jerantut..dkt je rumah sya dgn kvbur tok kilau

@tundahliawanlokma:yesss terbaiikkk saya suka filem² sebegini dari filem cinta² yg tkde matlamat

@Siti Noraisyah:Rakyat Malaysia wajib tgk filem ni, lebih² lagi anak muda supaya tahu & hayati perjuangan Mat Kilau & masyarakat tanah Melayu dulu².

@MASTERPIECE:Syamsul punya filem tk pernah mengec3wakan lagi..

@₴Ɇ₦₱₳ł:akhirnya ade pun pasal menentang penjajah british film yg mcm ni x bnyk n kebnykkan film pasal Iawan komlnis

@Noor Azam523:aku sokong Filem sejarah mcm ni harap filem sejarah mcm ini harus di teruskan mass masa akan datang

@merchantnavy:Lama sangat dah tunggu film2 macamni, memang terbaik lah, finally someone really did it

Sebelum ini, Adi Putra juga turut memberi ulasan mengenai pembuatan filem aksi tersebut:

View this post on Instagram

A post shared by DaebaKing (@daebakingz)

Dalam kenyataan pelakon tersebut, filem tersebut merupakan sebuah filem aksi dan sememangnya akan ada keced3raan until memghasilkan satu kualiti untuk ditayangkan kepada para penonton. Setiap em0si dan lakonan yang diberikan benar benar menguji tahap fizikal dan mentaI para pelakon. Semoga filem Mat Kilau bakal menjadi sebuah filem yang tersohor di Malaysia mahupun di luar negara.

Sumber dari Tiktok dan Instagram

Sumber:ROTIKAYA NEWS

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Advertisement

About Cucu

Check Also

“pesara-pemurah”-tersedek4h-22-kali-pada-peg4wai-poiis-paisu

“Pesara Pemurah” Tersedek4h 22 kali pada peg4wai poIis paIsu

JOHOR BAHRU – Wang simpanan seorang pesa.ra swasta berjumlah lebih RM650,000 ‘hanguss’ setelah diperda.ya sindiket …

Leave a Reply

Your email address will not be published.