Home / Media Maya / 500 Pekerja China Masuk Islam Selepas Saksikan Pengebumi4n Raja Abdullah Yang Sederhana Seperti Orang Biasa

500 Pekerja China Masuk Islam Selepas Saksikan Pengebumi4n Raja Abdullah Yang Sederhana Seperti Orang Biasa

Subhanallah… Sesungguhnya hidayah itu milik Allah. Kemangkatan Raja Arab Saudi, Raja Abdullah disulami dengan perkhabaran gembira buat Umat Islam apabila 500 pekerja China di Arab Saudi memeluk Islam.

500 china peluk islam di arab saudi, raja abdullah

Kesederhanaan yang ditonjolkan ketika pengebumian Raja Abdullah Abdul Aziz pada baru-baru ini telah berjaya menarik kira-kira 500 orang pekerja warga China di negara Arab Saudi untuk memeluk islam. Terdetik di hati-hati mereka selepas menyaksikan pengebumian Raja Abdullah, untuk kembali ke arah kebenaran dengan memeluk dan mendalami ajaran Islam.

Pengislaman kesemua 500 pekerja warga China itu, disaksikan dalam rakaman video yang dikongikan oleh sebuah akbar Arab Saudi. Secara beramai-ramai mereka mengucap dua kalimah shahadah dengan dibimbing oleh seorang lelaki warga tempatan dalam satu majlis ringkas.

Mereka berkumpul berhampiran pejabat syarikat tempat mereka bekerja di timur bandar Jubail sebelum melafazkan dua kalimah syahadah bagi memeluk Islam secara beramai-ramai.

Pemakaman Raja Abdullah sejajar dengan ajaran Islam, jenazah Abdullah akan dikapan dengan kain putih, dibawa menggunakan pengusung ke dalam ambulans oleh saudara mara seterusnya dibawa ke masjid untuk disembahyangkan sebelum ke tanah perkuburan untuk dimakam dalam kubur tidak bertanda.

Pekerja China masuk Islam lepas kematian Raja Arab Saudi, Raja Abdullah

Pekerja China masuk Islam lepas kematian Raja Arab Saudi, Raja Abdullah

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, Like Dan Share Ya. Terima kasih!

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya,maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: Media Viral Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim | Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

About Cucu

Check Also

inilah-bintang-bintang-bola-sepak-yang-membina-masjid-dari-hasil-bermain-bola,-alhamdulillah.

Inilah Bintang-Bintang Bola Sepak Yang Membina Masjid Dari Hasil Bermain Bola, Alhamdulillah..

Inilah Bintang-Bintang Bola Sepak Yang Membina Masjid Dari Hasil Bermain Bola, Alhamdulillah.. Pesepak bola Beragama …

Leave a Reply

Your email address will not be published.