Home / Info Dunia Islam / Beliau Tetap Berpegang Teguh Kepada Keputusannya Utk Memeluk Islam Walaupun Sudah Menjadi Paderi Selama 30 Tahun, Hidayah Milik Allah, SubhanAllah..
beliau-tetap-berp3gang-teguh-kepada-keputvsannya-utk-memeluk-islam-walaupun-sudah-menjadi-paderi-selama-30-tahun,-hidayah-milik-allah,-subhanallah.

Beliau Tetap Berpegang Teguh Kepada Keputusannya Utk Memeluk Islam Walaupun Sudah Menjadi Paderi Selama 30 Tahun, Hidayah Milik Allah, SubhanAllah..

Alhamdulillah, Pelvk Islam selepas temui keben4ran setelah jadi paderi selama 30 tahun | Paderi Sweden Lev Shatni, 75 tahun telah memeluk Islam dan menvkar nama beliau kepada Ahmed. Kini beliau berh1jrah dan men3tap di Morocco.

Wakil dari gereja Sweden telah ke Morocco untuk memvjuk beliau kembali kepada Kr1stian namun dit0lak. Hid4yah milik Allah jua..

Ahmed Skjetne, 75, telah mengh4biskan masa selama 30 tahun seb4gai paderi di g3reja Sweden terutama sekali di g3reja Skillingaryd’s selama 15 tahun.

Namun, 3 tahvn lepas dia telah membuat kepvtusan yg besar dalam hidupnya bila mel4fazkan syahadah dan menukar nama kepada daripada Leif kpd Ahmed.

Beliau memperjvangkan melaw4n ras1s dan Islam0ph0bia dan telah bertemu dengan seorang lelaki daripada Morocco yang membuka jalan kepadanya utk mengenali Islam. Dia akh1rnya mengerti bahawa peng4nut Kr1stian hanya bers0lat di gereja tet4pi umat Islam bers0lat setiap hari 5 waktu.

Dia mer4hsiakan pengIslam4nnya kerana b1mbang tidak diter1ma oleh orang sekel1lingnya malah beliau masih men3ruskan tug4snya sebagai paderi utk sementara waktu biarpun sudah m4suk Islam.

Namun demikian, beliau merasa itu adalah HIP0KRIT! Lalu beliau menjval segala miliknya dan ber4ngkat ke Morocco.

Pada waktu ini, kawan2 masih belvm tahu pengIslam4nnya dan meng4nggap beliau sud4h tidak sivman kerana membvat kepvtusan berh1jrah ke Morocco.

Bila sudah samp4i di Morocco, barulah beliau mem4klumkan bahawa dia seben4rnya sudah m4suk Islam.

Apa lagi, boss dan kawan2nya semuanya terperanj4t malah ada yang dat4ng ke morocco utk memvjuknya kembali kepada Kr1stian.

Tetapi beliau tetap berp3gang teguh kepada keputvsannya utk masuk Islam kerana YAKIN Tuhan itu satu Isa itu Nabi seperti yang lain dan nabi Muhammad adalah Nabi terakhir.

Kredit; The Deen Show via coretannasihat.com.my

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, Like Dan Share Ya. Terima kasih!

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya,maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: Media Viral Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim | Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

About Cucu

Check Also

inilah-bintang-bintang-bola-sepak-yang-membina-masjid-dari-hasil-bermain-bola,-alhamdulillah.

Inilah Bintang-Bintang Bola Sepak Yang Membina Masjid Dari Hasil Bermain Bola, Alhamdulillah..

Inilah Bintang-Bintang Bola Sepak Yang Membina Masjid Dari Hasil Bermain Bola, Alhamdulillah.. Pesepak bola Beragama …

Leave a Reply

Your email address will not be published.