Home / Info Viral / Seorang Pemetik Sawit Warga Emas Sempat Hubungi Isteri Maklumkan Diri Terkena Temb4kan Sebelum MeninggaI Dunia
seorang-pemetik-sawit-warga-emas-sempat-hubungi-isteri-maklumkan-diri-terkena-temb4kan-sebelum-meninggai-dunia

Seorang Pemetik Sawit Warga Emas Sempat Hubungi Isteri Maklumkan Diri Terkena Temb4kan Sebelum MeninggaI Dunia

KUANTAN: Seorang peneroka mavt dipercayai akibat terkena temb4kan di dada dalam kejadian di ladang kelapa sawit di Felda Bukit Sagu 4 di sini semalam.

Ketua P0lis Daerah Kuantan ACP Wan Mohd Zahari Wan Busu berkata Mohamad Omar, 67, dari Felda Bukit Sagu di sini turut ceder4 di tapak tangan kanan dan p0lis menemukan selaras senap4ng buatan sendiri di lokasi kejadian.

P0lis dimaklumkan mengenai kejadian itu pada 4.22 petang oleh kakitangan Klinik Kesihatan Bukit Goh di sini, selepas Mohamad dibawa ke klinik itu oleh isteri dan rakan lelaki Mohamad.

“Sias4tan awal mendapati peneroka itu telah keluar untuk mengait kelapa sawit kira-kira 10 pagi tadi sebelum dikatakan menghubungi isterinya pada 3.36 petang memaklumkan dirinya telah ditemb4k.

“Isteri Mohamad mend4kwa telah menghubungi rakan baik Mohamad untuk membantu mencari suaminya itu dan kemudian menemukan suaminya dalam keadaan par4h sebelum dokt0r mengesahkan kemat!an suaminya pada 4.20 petang,” katanya yang dihubungi hari ini.

Wan Mohd Zahari berkata may4t Mohamad dibawa ke H0spital Tengku Ampuan Afzan di sini untuk bed4h si4sat.

Sementara itu, anak perempuan Mohamad, Noraini, 42, yang ditemui di klin!k kesihatan itu berkata dia dihubungi ibunya kira-kira 4 petang yang memintanya segera ke klin!k kesihatan itu kerana sesuatu telah menimpa ayahnya.

“Kali terakhir saya bertemu ayah ialah pada dua minggu lepas. Walaupun saya tinggal di Jabor (Kuantan), namun saya tidak dapat pulang ke rumah kerana kerap ke h0spital bagi menemani suami menjalani raw4tan susulan akibat kemaIangan,” katanya.

Noraini berkata jen4zah ayahnya akan dikebumikan di Tanah Perkubvran IsIam Felda Bukit Sagu 3 selepas semua urusan selesai.

Sumber : Bernama

PERHATIAN: Media Viral Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim | Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

Advertisement

About Cucu

Check Also

inilah-bintang-bintang-bola-sepak-yang-membina-masjid-dari-hasil-bermain-bola,-alhamdulillah.

Inilah Bintang-Bintang Bola Sepak Yang Membina Masjid Dari Hasil Bermain Bola, Alhamdulillah..

Inilah Bintang-Bintang Bola Sepak Yang Membina Masjid Dari Hasil Bermain Bola, Alhamdulillah.. Pesepak bola Beragama …

Leave a Reply

Your email address will not be published.