Home / Info Dunia Islam / Di sinilah tempat Rasulullah SAW dilahirkan pada malam 12 Rabiulawal, Tahun Gajah, Pada malam tersebut Kota Mekah diterangi cahaya putih, SubhanAllah..
di-sinilah-tempat-rasulullah-saw-dilahirkan-pada-malam-12-rabiulawal,-tahun-gajah,-pada-malam-tersebut-kota-mekah-diterangi-cahaya-putih,-subhanallah.

Di sinilah tempat Rasulullah SAW dilahirkan pada malam 12 Rabiulawal, Tahun Gajah, Pada malam tersebut Kota Mekah diterangi cahaya putih, SubhanAllah..

Umat Islam sedia maklum bahawa Rasulullah SAW dilahirkan di Mekah. Tetapi di manakah lokasinya?Bangunan berwarna kuning pucat ini terletak 200 meter dari Masjidil Haram. Di tapak tersebut dahulu terdirinya rumah Abdul Muthalib, datuk Nabi Muhammad SAW.
Di sinilah tempat Rasulullah SAW dilahirkan pada malam 12 Rabiulawal, Tahun Gajah. Pada malam tersebut Kota Mekah diterangi cahaya putih, runtuhnya istana Kisra Parsi dan terpadam api sembahan Majusi.

Pemerintah Arab Saudi telah menjadikan lokasi tersebut sebagai perpustakaan pada tahun 1370 H.

Sumber: Facebook Saiful Lufias

Apa pendapat anda? Sudah Baca, Jangan Lupa Memberi Komen, Like Dan Share Ya. Terima kasih!

Rasulullah ﷺ bersabda :”Barang siapa yang menyampaikan 1 (satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya,maka walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia akan tetap memperoleh pahala.” (HR. Al-Bukhari)

PERHATIAN: Media Viral Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim | Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

Advertisement

About Cucu

Check Also

inilah-bintang-bintang-bola-sepak-yang-membina-masjid-dari-hasil-bermain-bola,-alhamdulillah.

Inilah Bintang-Bintang Bola Sepak Yang Membina Masjid Dari Hasil Bermain Bola, Alhamdulillah..

Inilah Bintang-Bintang Bola Sepak Yang Membina Masjid Dari Hasil Bermain Bola, Alhamdulillah.. Pesepak bola Beragama …

Leave a Reply

Your email address will not be published.