Home / Berita Terkini / Dari luar Kelihatan Serba Sederhana, Namun siapa sangka dalam4nnya sangat menguj4kan. “Luar setingg4n dal4m kondo”
d4ri-luar-kelihat4n-serba-sederhana,-namun-si4pa-sangka-dalam4nnya-sangat-menguj4kan.-“luar-setingg4n-dal4m-kondo”

Dari luar Kelihatan Serba Sederhana, Namun siapa sangka dalam4nnya sangat menguj4kan. “Luar setingg4n dal4m kondo”

Aspek positif kehidupan yang sering ditekankan adalah menjaga kebersihan. Ini kerana amalan menjaga kebersihan itu akan mewujudkan persekitaran yang sihat dan selesa.

Bayangkan jika anda dikelilingi sampah yang berbau dan kotor? Pasti anda sekeluarga sering ditimpa penyakit. Semuanya bermula dengan sikap kita juga.

Mentaliti ini wajar dipupuk dalam segenap lapisan masyarakat, tidak kiralah pada golongan kaya mahupun miskin. Misalnya persekitaran luaran dan dalaman rumah ini, walaupun hanyalah kediaman yang kecil dan comel.

Ayuh kita lihat :

Ya, rumah yang kecil dan miskin pun boleh kelihatan kaya jika dijaga dengan bersih..

Malah kawasan luarannya juga turut dipenuhi dan dihiasi dengan pokok dan tumbuhan hijau yang segar mata memandang.

Sebenarnya, kemajuan dan pembangunan masyarakat di sesebuah negara itu amat bergantung kepada sejauh mana prihatinnya masyarakat terhadap aspek kebersihan.

Atau dalam erti kata yang lain, penjagaan aspek kebersihan yang baik menjadikan sesebuah masyarakat itu bertamadun. Jadi, tepuk dada, tanyalah selera.

kredit; Norimah Khalid

sumber: erabaru

Media Viral Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim | Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

Advertisement

About Cucu

Check Also

inilah-bintang-bintang-bola-sepak-yang-membina-masjid-dari-hasil-bermain-bola,-alhamdulillah.

Inilah Bintang-Bintang Bola Sepak Yang Membina Masjid Dari Hasil Bermain Bola, Alhamdulillah..

Inilah Bintang-Bintang Bola Sepak Yang Membina Masjid Dari Hasil Bermain Bola, Alhamdulillah.. Pesepak bola Beragama …

Leave a Reply

Your email address will not be published.