Home / Media Maya / Kisah Si Isteri ‘pergi’ yang indah dan terpancar kebahagiaan diwajahnya setelah m3ningg4l dunia selepas bers4lin, suami kongsi f0to wajah arwah tersenyum… Al-Fatihah (dibaca)
kisah-si-isteri-‘pergi’-yang-indah-dan-terpancar-kebahagiaan-diwajahnya-setelah-m3ningg4l-dunia-selepas-bers4lin,-suami-kongsi-f0to-wajah-arwah-tersenyum…-al-fatihah-(dibaca)

Kisah Si Isteri ‘pergi’ yang indah dan terpancar kebahagiaan diwajahnya setelah m3ningg4l dunia selepas bers4lin, suami kongsi f0to wajah arwah tersenyum… Al-Fatihah (dibaca)

Pengakhiran hidup atau kem4tian yang baik (husnol khatimah) didambakan oleh semua umat islam bahkan bukan islam. Namun tidak semua manusia terpilih untuk m3ningg4al dunia dalam keadaan Husnol Khatimah dan soal K3m4tian ini adalah perkara rahsia yang hanya diketahui oleh Allah SWT sahaja.

Kisah seorang wanita, Divani Putriami yang m3ningg4l dunia selepas melahirkan anak baru-baru ini, tular di media sosial sehingga meninggalkan rasa hib4 dalam kalangan netizen di seluruh nusantara.

Kisah Divani tular selepas suaminya, Firdaus Sutan Partiah memuat naik wajah arwah dalam keadaan tersenyum di Facebook miliknya.

Bagi memperingati isterinya, Firdaus telah menamakan anak keduanya itu dengan nama Divani Putriami Al-Ghani iaitu gabungan nama antara arw4h dengan anak pertama mereka.

Berikutan itu, netizen dari seluruh nusantara termasuk Malaysia meninggalkan ucapan takziah di ruangan komen Facebooknya dan meminta agar Firdaus sekeluarga tabah dengan dugaan yang menimpa mereka.

Sesungguhnya bertuah dan beruntunglah kepada mereka yang terpilih mendapat pengakhiran yang baik sebagai tanda mendapat kenikmatan dan dipermudahkan urusan di alam barzakh dan di akhirat kelak. Salam takziah.. Semoga roh arwah dicucuri rahmat. Al-Fatihah..

Sumber : Firdaus Sutan Parpatiah via cempedakcheese

Media Viral Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim | Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

Advertisement

About Cucu

Check Also

inilah-bintang-bintang-bola-sepak-yang-membina-masjid-dari-hasil-bermain-bola,-alhamdulillah.

Inilah Bintang-Bintang Bola Sepak Yang Membina Masjid Dari Hasil Bermain Bola, Alhamdulillah..

Inilah Bintang-Bintang Bola Sepak Yang Membina Masjid Dari Hasil Bermain Bola, Alhamdulillah.. Pesepak bola Beragama …

Leave a Reply

Your email address will not be published.