Home / Info Viral / Kisah persahabatan sejati sejak tiga dekad lalu, Datuk Yusof Haslam tanggung semua kos raw4tan Sarjan Misai…
bukti-kisah-persahabatan-sejati-sejak-tiga-dekad-lalu,-datuk-yusof-haslam-tanggung-semua-kos-raw4tan-sarjan-misai…

Kisah persahabatan sejati sejak tiga dekad lalu, Datuk Yusof Haslam tanggung semua kos raw4tan Sarjan Misai…

Sebuah kisah persahabatan sejati yang boleh ditulis dalam kalangan pelakon veteran tanah air apabila mampu bertahan selama lebih 3 dekad. Sahabat sejati, itulah yang boleh diungkapkan dalam hubungan Datuk Yusof Haslam dengan A Galak apabila sanggup menanggung kos rawatan sahabatnya itu yang dis3rang ang!n ahm4r pada tahun 2019. Ikuti perkongsian yang telah dikongsikan melalui laman berita Majalah perdana yang dipetik dari Berita Harian pada tahun 2019 yang lalu.

Siapa yang tidak mengetahui drama kepolisan, Gerak Khas terbitan Skop Production yang telah memasuki siri ke-19 sejak ditayangkan pada 1999, yang disiarkan di TV 2 sentiasa mendapat tempat di hati para penonton setianya.

Pada yang mengikuti drama tersebut, pasti sudah mengenali dengan watak Sarjan Hisham atau lebih dikenali dengan gelaran Sarjan Misai yang dilakon oleh pelakon A Galak.

Pada tahun 2019, satu berita s3dih dimaklumkan mengenai A Galak apabila beliau dikhabarkan telah dikejar ke h0spital kerana dis3rang s4kit ang!n ahm4r.

Yusof Haslam tanggung kos perubatan

Penerbit Skop Production, Datuk Yusof Haslam, setelah mengetahui berita mengenai pelakon veteran tersebut, penerbit itu memaklumkan bahawa pihaknya mahu membiayai kesemua kos perubatan A Galak.

Bersahabat baik dah seperti keluarga

Menurut Datok Yusof Haslam, pelakon itu sudah dianggap seperti ahli keluarganya sendiri setelah hampir tiga dekad mereka menjadi sahabat dan sama-sama menjayakan drama bersiri Gerak Khas.

Dah ada perkembangan positif

Maklumat terbaru, difahamkan kini pelakon A Galak atau nama sebenarnya Zakaria Ahmad kini sudah menunjukkan tindak balas p0sitif, namun menurut doktor memerlukan masa yang lama untuk kembali pulih sepenuhnya.

Semoga Sarjan Misai kembali sihat seperti sediakala, pasti masih ada peminat Gerak Khas yang merindukan penampilan tegas beliau dalam rancangan popular itu. Semoga hubungan perahabatan ini kekal selama-lamanya kerana pada satu masa nanti kita akan kehilangan mereka. Sudah tentu pada masa itu kehidupan kita akan lebih sunyi kerana ketiadaan sahabat sejati yang menjadi tempat untuk kita bergurau senda dan berkongsi masalah.

Sumber : Berita Harian via Majalah Perdana

Media Viral Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim | Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

About Cucu

Check Also

inilah-bintang-bintang-bola-sepak-yang-membina-masjid-dari-hasil-bermain-bola,-alhamdulillah.

Inilah Bintang-Bintang Bola Sepak Yang Membina Masjid Dari Hasil Bermain Bola, Alhamdulillah..

Inilah Bintang-Bintang Bola Sepak Yang Membina Masjid Dari Hasil Bermain Bola, Alhamdulillah.. Pesepak bola Beragama …

Leave a Reply

Your email address will not be published.