Home / Berita Terkini / Sayu Melihat Ayah yang Menatap Jasad Anak Yang ditemui Olehnya Sendiri Dalam Kejadian Mangsa Yang Terj4tuh Dari Bot Semasa Memukat Ikan di Laut
terkini,-sayu-melihat-ayah-menatap-jas4d-anak-yang-ditemui-olehnya-sendiri-dalam-kejadian-mangs4-yang-terj4tuh-dari-bot-semasa-memukat-ikan-di-laut

Sayu Melihat Ayah yang Menatap Jasad Anak Yang ditemui Olehnya Sendiri Dalam Kejadian Mangsa Yang Terj4tuh Dari Bot Semasa Memukat Ikan di Laut

Sayu dan pilu buat sebuah keluarga apabila rutin mencari rezeki di laut bertukar trag3di apabila bot yang dinaiki oleh anak lelaki terb4lik dan mengakibatkan mangs4 Mohamad Farhan Abdul Razak, 23, lem4s dan meningg4l duni4 di tempat kejadian pada jam 4 pagi tadi. Bapanya yang turut berada disekitar tempat kejadian berusaha sedaya upaya bagi mencari dan meny3lamat anaknya namun Tuhan lebih menyayangi. Ikuti petikan berita yang dikongsikan melalaui laman Berita Harian.

TUMPAT: Seorang nelayan ditemukan lem4s dipercayai terj4tuh dari bot ketika memukat di Pantai Sri Tujoh di sini, pagi tadi.

Mangsa, Mohamad Farhan Abdul Razak, 23, ditemui pada jam 4 pagi tadi oleh bapanya, Abdul Razak Ismail, 59, yang juga turun ke laut dengan menaiki bot berasingan.

Abang mangs4, Mohamad Farizal Abdul Razak, 31, berkata adiknya turun ke pantai kira-kira jam 2 pagi tadi dengan menaiki bot secara berseorangan manakala bapanya serta beberapa nelayan lain turun lebih awal.

“Kedudukan bot mereka semua tidak jauh di antara satu sama lain namun tiada yang perasan bila Farhan terj4tuh, sebaliknya hanya nampak bot yang dinaikinya berpusing.

“Bapa yang berada tidak jauh dari bot adik segera diberitahu dan mereka cuba mencarinya sebelum ternampak may4t Farhan timbul di permukaan pantai,” katanya kepada BH, hari ini.

Mohamad Farizal berkata, tiada sebarang perubahan dilihat pada mangs4 sebelum ini, malah tidak menyangka kejadian lem4s menjadi asbab adiknya pergi memandangkan Mohamad Farhan sudah biasa memukat.

Mohamad Farhan Abdul Razak, 23, ditemukan lem4s dipercayai terjatvh dari bot ketika memukat di Pantai Sri Tujoh pagi tadi sebelum may4tnya dijumpai bapanya sendiri kira-kira 13 batu nautika dari jeti pada jam 4 pagi tadi. 

Katanya, proses bed4h sias4t baru selesai dijalankan di Hospital Tumpat dan mangs4 akan dikebvmikan di Tanah Perkub0ran Islam Kampung Pak Keral, di sini.

Sementara itu, Timbalan Ketua Polis Daerah Tumpat, Deputi Superintendan Mohd Razi Rosli mengesahkan menerima laporan mengenai kejadian dan penemuan mangs4.

Katanya, mangs4 ditemui kira-kira 13 batu nautika dari jeti Pantai Sri Tujoh oleh bapanya sebelum membawa pulang menaiki botnya.

“Soal siasat mendapati tiada saksi yang ternampak mangs4 terjatuh sebaliknya hanya ternampak bot berpusing di laut tanpa mangs4 di dalamnya.

“Keluarganya juga memaklumkan mangs4 tidak mempunyai sebarang peny4kit dan tiada ditemukan unsur jen4yah dalam kejadian itu,” katanya sambil mengklasifikasikan kes sebagai m4ti meng3jut.

‘Perginya’ semasa mencari rezeki buat keluarga amat mulia dan terpuji. Salam Takziah buat keluarga Arwah, bersabar dan reda menerima ketentuan Ilahi. Semoga arwah di tempatkan dikalangan yang beriman dan beramal soleh. Al Fatihah (dibaca)

Sumber: Berita Harian

Media Viral Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim | Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

Advertisement

About Cucu

Check Also

inilah-bintang-bintang-bola-sepak-yang-membina-masjid-dari-hasil-bermain-bola,-alhamdulillah.

Inilah Bintang-Bintang Bola Sepak Yang Membina Masjid Dari Hasil Bermain Bola, Alhamdulillah..

Inilah Bintang-Bintang Bola Sepak Yang Membina Masjid Dari Hasil Bermain Bola, Alhamdulillah.. Pesepak bola Beragama …

Leave a Reply

Your email address will not be published.