Home / Info Dunia Islam / Dalam 40 hari Sebelum Roh Di Tarik, Manusia Akan Mengalami Tanda2 Seperti Ini. Tetapi Kebanyakan Kita Tidak Menyedari.
dalam-40-hari-sebelum-r0h-di-tarik,-manusia-akan-mengalami-tanda-tanda-seperti-ini-tetapi-kebanyakan-kita-tak-menyedari.

Dalam 40 hari Sebelum Roh Di Tarik, Manusia Akan Mengalami Tanda2 Seperti Ini. Tetapi Kebanyakan Kita Tidak Menyedari.

Kem4tian merupakan hal yang pasti dan akan menghampiri setiap mahluk yang berny4wa. Hal yang tak diketahui hanyalah waktu datangnya, kerana itu merupakan rahsia Allah SWT.

Namun, walaupun kem4tian tak diketahui datangnya bila masanya, sebelum kem4tian itu datang akan ada tanda-tanda yang mungkin dapat kita ketahui. Hanya saja biasanya seseorang tidak dapat menyedarinya.

Ada beberapa tanda, lebih spesifik 40 hari sebelum kem4tian menjemput, seseorang akan mengalami tanda-tanda seperti dibawah ini:

1. 40 Hari Menuju Kem4tian

Tanda-tanda kem4tian ini juga muncul setelah masuk waktu asar, bagian pusat dari tubuh kita akan berdenyut. Itu pertanda bahawa daun yang tertulis nama kita dari pohon yang terletak di Arshy Allah swt. Telah gugur.

Lalu malaikat m4ut mengambil daun tersebut dan segera membuat persiapan diantaranya mulai mengawasi kita setiap saat.

Dan sesekali malaikat m4ut menampakkan dirinya kepada orang yang akan dicabut ny4wanya dalam wujud manusia, dan seketika itu pula orang itu akan terasa terkejut dan bingung melihat akan malai kat m4ut.

Walaupun malai kat m4ut wujudnya hanya satu tapi atas izin Allah swt, Dia mampu mencabut ny4wa seseorang dalam waktu yang bersamaan.

2. 7 Hari Ketika Kem4tian Akan Datang Tanda Ini Muncul Setelah Masuk Waktu Asar

Tanda-tanda Kem4tian Ini Hanya diberikan Allah swt Terhadap orang yang diuji Allah dengan Sakit, biasanya orang yang sedang sakit tak berselera makan, tiba-tiba ingin makan. Ini merupakan isyarat dari Allah bahwa kem4tian memang benar-benar sudah dekat.

3. 3 Hari, Kem4tian Diambang Pintu

Pada suatu saat akan terasa denyutan di tengah dahi kita, yaitu antara dahi kanan dan dahi kiri. Jika tanda-tanda kem4tian ini dapat dirasakan maka sebaiknya berpuasalah kita setelah itu.

Supaya perut kita tak mengandung banyak n4jis, dan ini akan memudahkan orang lain utk memandikan jasad kita.

Setelah itu pula mata hitam kita tak bersinar lagi, dan bagi orang yg sakit, hidungnya perlahan akan masuk ke dalam, ini dapat terlihat jelas kalau dilihat dari sisi tubuh kita. Telinga akan layu dan berangsur-angsur masuk ke dalam.

Tapak kaki tegak berangsur-angsur lurus ke depan dan sukar untuk ditegakkan lagi.

4. Sehari Sebelum Kem4tian

Tanda-tanda kematian ini juga terjadi setelah waktu ashar, kita akan merasakan denyutan di bagian ubun-ubun, ini menandakan kita sudah tak sempat lagi melihat waktu ashar di keesokan harinya.

5. Tanda Terakhir, Kem4tian Menghampirimu

Kita akan merasakan sejuk di bagian pusat, lalu turun ke pinggang dan akan terus naik ke bagian halkum.

Pada masa ini hendaknya kita sering beristighfar memohon ampun pada Allah, dan sering-sering membaca syahadat. Menata hati, memfokuskan fikiran kita hanya kepada satu arah yaitu Allah swt.

Dengan demikian semoga dengan sedikit pengetahuan menjelang kem4tian, kita punya kesiapan untuk menghadapinya.

Namun begitu, semuanya kembali kepada Allah, maka berdoalah agar kita dapat menyadari tanda yang diberikan oleh-Nya supaya siap di Ajal kelak.

Wallahu a’lam.

Sumber : Jati.MEDIA

Media Viral Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim | Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

About Cucu

Check Also

inilah-bintang-bintang-bola-sepak-yang-membina-masjid-dari-hasil-bermain-bola,-alhamdulillah.

Inilah Bintang-Bintang Bola Sepak Yang Membina Masjid Dari Hasil Bermain Bola, Alhamdulillah..

Inilah Bintang-Bintang Bola Sepak Yang Membina Masjid Dari Hasil Bermain Bola, Alhamdulillah.. Pesepak bola Beragama …

Leave a Reply

Your email address will not be published.