Home / Info Dunia Islam / “Sebelum memeluk Islam hidup saya adalah barbar (tiada tujuan) .. J4hil.. saya buta akan kebenaran!”
“sebelum-memeluk-islam-hidup-saya-adalah-barbar-(tiada-tujuan)-sangat-barbar-(tiada-tujuan)!-j4hil.-saya-but4-akan-kebenaran!”

“Sebelum memeluk Islam hidup saya adalah barbar (tiada tujuan) .. J4hil.. saya buta akan kebenaran!”

“Sebelum memeluk Islam hidup saya adalah barbar (tiada tujuan) J4hil.. saya but4 akan kebenaran!”

Prof. Dr. Atsushi Kamal Okuda, Profesor bidang Politik di Universiti Keio yang juga merupakan Ilmuwan muslim Jepun dan pendidik ahli di sejumlah universiti di Tokyo Jepun.

Dr Kamal Okuda telah lama berjuang mencari kebenaran dan agama yang benar dan haqiqi, akhirnya beliau memutuskan untuk memeluk agama Islam. Dia menjelaskan hidupnya sebelum memeluk Islam:

“Sebelum memeluk Islam hidup saya adalah barbar (tiada tujuan) .. Sangat barbar (tiada tujuan)! J4hil.. saya but4 akan kebenaran!”
Dr. Okuda adalah contoh yang sangat baik bagi umat Islam di Jepun.

Beliau memberi komitmen dan minat dalam bidang perundangan Islam, beliau pindah ke Aleppo-Syria untuk melanjutkan pelajaran dan belajar bahasa Arab. Dia mengatakan: “Pada saat itu saya masuk Islam .. Saya percaya bahawa ini adalah hadiah terbesar dari Allah dalam hidup saya!”.

Saat ini, Dr Okuda bekerja keras dengan rakan-rakannya dan para mahasiswa di Jepun untuk menyebarkan Islam di Jepun untuk menyelamatkan bangsa mereka. Semoga Allah memberi mereka keberkatan dan kelancaran dalam dakwahnya. Amiin

Sumber:indahnya islam via Malajah-Harian.com,  covernews24.com

Media Viral Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim | Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

Advertisement

About Cucu

Check Also

inilah-bintang-bintang-bola-sepak-yang-membina-masjid-dari-hasil-bermain-bola,-alhamdulillah.

Inilah Bintang-Bintang Bola Sepak Yang Membina Masjid Dari Hasil Bermain Bola, Alhamdulillah..

Inilah Bintang-Bintang Bola Sepak Yang Membina Masjid Dari Hasil Bermain Bola, Alhamdulillah.. Pesepak bola Beragama …

Leave a Reply

Your email address will not be published.