Home / Berita Terkini / 11 Bul4n Menabung Hasil Berniaga, Lelaki Kongsi Berjaya Simpan Hampir RM49k Penuh S4tu Tong
11-bul4n-men4bung-hasil-berni4ga,-lelaki-kongsi-berj4ya-simpan-h4mpir-rm49k-penuh-s4tu-tong

11 Bul4n Menabung Hasil Berniaga, Lelaki Kongsi Berjaya Simpan Hampir RM49k Penuh S4tu Tong

Siapa yang berusaha, dia akan mendapat. Itulah pepatah yang sesuai dengan seorang lelaki yang bersungguh-sungguh menyimpan wang hasil perniagaannya sehingga tabungannya mencecah sekitar 167 juta rupiah (anggaran RM48,904).

Memetik CNN Indonesia, peniaga makanan bergoreng di Bulukumba, Sulawesi Selatan bernama Eril itu mendakwa telah menyimpan wang keuntungan berniaga sejak Oktober 2020 yang lalu.

Tambah portal itu, lelaki berkenaan berjaya menghasilkan keuntungan sekitar Rp8 juta hingga 10 juta (sekitar RM2,342 sehingga RM2,928) dengan untung bersih Rp1.5 juta sehari (sekitar RM439).

Hasil sisihan keuntungan daripada warung gorengannya, Eril berjaya memperoleh simpanan sekitar RM48,904 selepas membuka tabungnya pada September baru-baru ini.

Menerusi video dikongsikan pemuda itu di laman TikTok, dia bersama ibu bapanya mengira wang tabungan yang disimpan di dalam tong di rumah mereka.

Kelihatan pemuda itu sempat menangis gembira atas kejayaan menyimpan wang tersebut dalam tempoh 11 bulan sahaja.

Sumber : : CNN Indonesia

Media Viral Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim | Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

Advertisement

About Cucu

Check Also

Daun Kering, Bulu Burung, Tahi Cicak Ditemukan: Kilang Kicap Diarah Tutup Dua Minggu

[VIDEO] Daun kering, bulu burung, tahi cicak ditemukan: Kilang kicap diarah tutup dua minggu Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.