Home / Info Viral / Dia sangka Ibunya tidur, Anak Kecil Ini Tertidur Di Sisi Jasad Ibunya Yang Telah pergi Selamanya…
dia-menyangka-ibunya-tertidur,-anak-kecil-ini-tertidur-di-sisi-j4sad-ibunya-yang-telah-tertid0r-sel4manya…

Dia sangka Ibunya tidur, Anak Kecil Ini Tertidur Di Sisi Jasad Ibunya Yang Telah pergi Selamanya…

K3m4tian orang yang tersayang merupakan satu peristiwa yang paling p3rit untuk dit3lan oleh mana-mana orang, apatah lagi bila ianya melibatkan seorang kanak-kanak kecil yang keh!langan ibunya di saat dirinya masih memerlukan kasih sayang seorang ibu. Ketika melalui saat duk4 ini, impak kesed1hannya pasti berbekas dalam diri kanak2.

Hal ini dik0ngsikan oleh Pengerusi Eksekutif Skuad Pengurusan Jnazah Malaysia (SPJM) apabila mengendali dan menguruskan jn4zah seorang ibu yang meninggaIkan anak-anak yang masih kecil.

Tidur selepas ibu ‘tertidur’ selamanya

Menurutnya, kanak-kanak itu telah menemani ibunya yang sedang sak1t pada malam hari sehingga ibunya tertidur.

Kemudian, kanak-kanak itu barulah tidur tanpa menyedari bahawa ibunya telah pergi selamanya.

Anak masih kecil pegang mainan ingat ibunya

Kanak-kanak itu memberitahu yang ibunya mvntah d4rah sebelum tertidur. Jadi, selepas melihat ibunya tidur, dia mengambil peluang untuk melelapkan mata memandangkan ketika itu gilirannya menjaga ibu yang terlantar sak1t kerana mengh1dap knser.

Pengerusi Eksekutif SPJM itu akui sbak mendengar cerita kanak-kanak berusia 8 tahun itu dan segera menggerakkan 15 petugasnya dan beberapa orang jiran yang baik hati untuk membantu menguruskan jn4zah.

Bekas suami menang1s ucap terima kasih

Selepas selesai menyempurnakan jn4zah, pihak SPJM memberi peluang untuk anak-anak menatap wajah ibu muda tersebut buat kali trakhir. Dapat dilihat kanak-kanak tersebut memegang alat mainan kecil seakan menenteramkan dirinya.

Bekas suami turut hadir membntu namun memaklumkan tidak mampu untuk membayar apa-apa kerana beberapa hari lepas 2 saudaranya turut mninggaI dunia akiba Cov1d-19. Simpanannya juga sudah habis untuk membayar pengurusan jn4zah.

Urusan pengbumian berjalan lancar

Pihak SPJM segera memujuk kegusaran itu dengan mengatakan tiada sebarang bayaran kerana segala k0s akan ditanggung. Jelas terpancar rasa lega diwajah bkas suami allahyrham dan tak henti-henti mengucapkan terima kasih.

Jn4zah juga telah selamat dikbumikan di Tanah Perkburan Islam Sksyen 9, Kota Damansara. Semoga Allahyrham ditempatkan dalam kalangan orang beriman.

Sehubungan dengan itu, ramai yang meninggaIkan k0men dengan berasa sbak melihat situasi tersebut. Mereka juga mendoakan agar kanak-kanak itu serta seluruh ahli keluarga allahyrham dapat bertabah menerima ketentuan daripada Allah S.W.T.

Disampingi itu, ribuan terima kasih diucapkan kepada SPJM apabila bergegas menghulurkan bantuan menyempurnakan proses pengbumian kepada mereka yang memerlukan dan hal tersebut sudah tentu mendapat pujian dari semua.

Sumber: Facebook Muhammad Rafieuddin Zainal Rasid, OMM

Media Viral Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim | Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

Advertisement

About Cucu

Check Also

Daun Kering, Bulu Burung, Tahi Cicak Ditemukan: Kilang Kicap Diarah Tutup Dua Minggu

[VIDEO] Daun kering, bulu burung, tahi cicak ditemukan: Kilang kicap diarah tutup dua minggu Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *