Home / Berita Terkini / [Video] Menggerunkan | Sambutan pada Hari ATM ke-88

[Video] Menggerunkan | Sambutan pada Hari ATM ke-88

PD – Panglima Angkatan Tentera Malaysia (ATM),  Jeneral Tan Sri Affendi Buang menyifatkan pertunjukan Sambutan Hari ATM ke-88 sebagai menggerunkan.

“Per.tama kali saya ingin men.gucapkan syabas atas pertunjukan yang ditun.jukkan pada awal tadi dimana saya ingin mengatakan di sini bahawa itu adalah satu pertunjukkan yang yang menggerunkan. Syabas.

“Se.karang saya nak beritahu bahawa ka.mu semua sudah bersedia untuk demonstrasi berkelas dunia,” katanya dalam ucapannya pada Perbarisan Hari ATM ke-88 di Kem Segenting di sini hari ini.

Turut hadir Panglima Tentera Darat, Jeneral Tan Sri Zamrose Mohd. Zain.

Seramai 2,500 o.rang pe.gawai dan anggota Angkatan Tentera Malaysia (ATM) terlibat dalam menjayakan sambutan itu.

Sambut.an pada ta.hun ini buat julung kalinya diadakan di kem berkenaan secara fizikal mengikut pematuhan prosedur operasi standard (SOP) yang terkawal tanpa kehadiran penonton dari masyarakat setempat atau luar.

Pelaksanaan Latihan Kes.iagaan yang memp.erlihatkan keupayaan aset serta kompetensi ATM melibatkan ketiga-tiga cabang perkhidmatan Tentera Darat Malaysia, Tentera Laut Diraja Malaysia dan Tentera Udara Diraja Malaysia.

Acara itu juga se.cara tidak langsung mem.pamerkan kredibiliti ATM dalam menggalas tugas utama bagi memastikan keselamatan dan kedaulatan negara sentiasa terpeliharan.

Keupayaan yang d.itonjolkan juga sebagai ke.yakinan kepada takyat bahawa kesiagaan ATM pada tugas utama tidak terjejas walaupun kini tumpuan diberikan kepada pelaksanaan tugas sekunder membantu negara menangani wabak Covid-19.

Antara a.set yang terlibat ialah kereta kebal Pt 91M Pen.dekar, kenderaan perisai 8X8 Gempita, helikopter Agusta, kapal perang KD Mahawangsa dan pesawat tempur Sukhoi.-

Artikel asal K! ONLINE

Media Viral Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim | Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

Advertisement

About Cucu

Check Also

Dulu Proses Ayam Tepi Rumah, Kini Miliki 18 Ladang Ternakan

Dulu Proses Ayam Tepi Rumah, Kini Miliki 18 Ladang Ternakan ALOR SETAR: Tempoh 33 tahun …

Leave a Reply

Your email address will not be published.