Home / Info Dunia Islam / [VIDEO] Koma! tapi Bilal Ini tetap Kumandangkan Lafaz Azan Pada Setiap Kali Waktu Solat, Allahuakbar..
[video]-komaa!-tapi-bilal-ini-akan-kumandangkan-lafaz-azan-pada-setiap-kali-waktu-solat,-allahuakbar.

[VIDEO] Koma! tapi Bilal Ini tetap Kumandangkan Lafaz Azan Pada Setiap Kali Waktu Solat, Allahuakbar..

Apa yang dilakukan seseorang selama hidup, itu juga yang akan terlihat ketika menjelang kem4tiannya. Seperti itulah yang terlihat dari seorang bilal masjid yang mengalami k0ma di rumah sakit dik3ranakan satu insiden.

Yang mengejutkan dari bilal tersebut adalah meski sedang mengalami k0ma dan tak sadarkan diri, namun ia akan bangun dari k0manya dan mengumandangkan adzan setiap waktu shalat.

Ibnu Rajab Al Hambali mengatakan, “Barang siapa meninggalkan suatu amalan – bukan karena u zur syar’i seperti s4kit, dalam perjalanan, atau dalam kondisi l3mah di usia tua – maka akan terputus darinya pahala dan ganjaran jika dia meninggalkan amalan tersebut.”

Video:

Hal ini sesuai dengan hadist Rasulullah yang berbunyi, “Jika seseorang s4kit atau melakukan perjalanan, maka amalannya akan dicatat sebagaimana amalan rutin yang dia lakukan ketika mukim (tidak bepergian) dan dalam keadaan sehat.” (Hadits Riwayat Bukhari No. 2996).

Sumber:viralkan via majalah-harian.com

Media Viral Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Artikel dipertik dari Covernews24

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya.

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim | Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

Advertisement

About Cucu

Check Also

inilah-bintang-bintang-bola-sepak-yang-membina-masjid-dari-hasil-bermain-bola,-alhamdulillah.

Inilah Bintang-Bintang Bola Sepak Yang Membina Masjid Dari Hasil Bermain Bola, Alhamdulillah..

Inilah Bintang-Bintang Bola Sepak Yang Membina Masjid Dari Hasil Bermain Bola, Alhamdulillah.. Pesepak bola Beragama …

Leave a Reply

Your email address will not be published.