Home / Isu Semasa / Pihak Pengurusan Masjid Putra Mohon Maaf

Pihak Pengurusan Masjid Putra Mohon Maaf

Masjid Putra mohon maaf isu video tular

PUTRAJAYA: Pih’ak pengurusan Masjid Putra memohon maaf sekiranya wujud kekeliruan susulan penyeba’ran video tular kononnya timbul layanan berbeza kepada jemaa’h yang hadir solat Jumaat di masjid itu di sini semalam.

Menurutnya, segala tindakan pihak pengurus’an masjid dibuat berdasarkan garis panduan dan prosedur oper’asi standard (SOP) yang sudah ditetapkan pihak berkuasa.

“Apabila ka’pasiti jemaah mencukupi, pihak pengurusan masjid akan menu’tup pintu pagar utama masjid menyebabkan jemaah yan’g hadir kemudian tidak dapat memasuki m’asjid.

“Bagi so’lat Jumaat, kapasiti jemaah di Masjid Putra ditetapkan seram’ai 300 orang.
“Daripada jumlah itu, pihak penguru’san masjid turut memperuntu’kkan sejumlah kuota untuk jemaah tetap yang mendaftar lebih awal,” katanya menerusi kenyataa’n hari ini.

Pihaknya juga tidak menafikan bahawa Masji’d Putra menerima kehadiran jemaa’h melebihi kapa’siti ditetap’kan sejak pukul 11 pagi bagi menunaika’n solat Jumaat.

Bagaimana’pun, katanya, pihak masjid sudah memaklumkan dan menasihatkan jemaa’h secara baik mengenai perkara tersebut.

Pada masa sama, katanya, pihak pentadbir’an masjid akan berusaha sedaya upaya menyediakan perkhidma’tan terbaik kepada jemaah yang terdiri daripada pelbagai kedudukan.

Justeru, katanya, pihaknya bersedia mempertingkat’kan lagi kualiti pengurusan demi memastikan pelangga’n setia kami gembira dan berpuas hati dengan khidmat yang diberi.

“Sebarang cadangan dan maklum balas bolehlah menghubungi teru’s pihak Masjid Putra,” katanya.

Semalam, seorang netizen berkongsi rakam’an video yang mempertikaikan tindakan pihak Masjid Putra kerana hanya membenarkan individu kenamaan masuk menunaik’an solat Jumaat sedangkan jemaah lain tidak dibenarkan masu’k.

Video itu kemudian tular di pelbagai sosial yang kemudiannya menerima reaksi pelbagai daripada warga maya.-

Sumber: UTUSAN ONLINE

Advertisement

About admin

Check Also

Kelar Leher Ibu Sebelum Digilis Lori

𝗞𝗘𝗟𝗔𝗥 𝗟𝗘𝗛𝗘𝗥 𝗜𝗕𝗨 𝗦𝗘𝗕𝗘𝗟𝗨𝗠 𝗗𝗜𝗚𝗜𝗟𝗜𝗦 𝗟𝗢𝗥𝗜 Gurun: Seorang lelaki tergamak mengelar leher ibunya di rumah …

Leave a Reply

Your email address will not be published.