Home / Isu Semasa / Lelaki ditemukan maut, luka saluran darah alteri dan urat tendon terputus

Lelaki ditemukan maut, luka saluran darah alteri dan urat tendon terputus

JOHOR BAHRU – Seorang lelaki ditemukan maut di rumah sewanya Taman Scientex pada pagi Ahad lalu dengan kecederaan di pergelangan tangan dan kaki kanan.

Ketua Polis Daerah Seri Alam, Supt Mohd Sohaimi Ishak berkata, siasatan awal mendapati lelaki berumur 28 tahun itu mengamuk di Masjid Taman Scientex.

“Pada malam sebelumnya lelaki itu mengamuk di Masjid Taman Scientek kerana masjid berkenaan ditutup selepas waktu Isyak.
“Dia bertindak menumbuk pintu cermin hadapan masjid itu hingga pecah, menyebabkan tangannya berlumuran darah.

“Di lantai masjid terdapat kesan tompokan darah. Semakan kamera litar tertutup (CCTV) mendapati lelaki itu telah menumbuk sebanyak dua kali pintu cermin itu sehingga pecah,” katanya dalam kenyataan malam tadi.

Mohd Sohaimi berkata, berdasarkan siasatan awal, kakak lelaki itu memberitahu bahawa adiknya yang merupakan jurutera kimia sebuah syarikat berada dalam keadaan tertekan kerana tidak dapat melawat keluarga di Kuala Berang, Terengganu, sejak kira-kira enam bulan.

Katanya, polis menerima makluman mengenai lelaki itu pada kira-kira 7.35 pagi Ahad, dan mayat telah dirujuk ke Hospital Sultan Ismail di sini untuk proses bedah siasat.

“Hasil bedah siasat mendapati sebab kematian adalah luka parah di pergelangan tangan kanan saluran darah alteri, dan urat tendon terputus akibat tumbukan pintu cermin kaca.
“Kes diklasifikasi sebagai kes mati mengejut,” tambahnya.

Advertisement

About admin

Check Also

Kelar Leher Ibu Sebelum Digilis Lori

𝗞𝗘𝗟𝗔𝗥 𝗟𝗘𝗛𝗘𝗥 𝗜𝗕𝗨 𝗦𝗘𝗕𝗘𝗟𝗨𝗠 𝗗𝗜𝗚𝗜𝗟𝗜𝗦 𝗟𝗢𝗥𝗜 Gurun: Seorang lelaki tergamak mengelar leher ibunya di rumah …

Leave a Reply

Your email address will not be published.