Home / Berita Terkini / [Video] Menyelongkar lori sampah jumpa balik emas RM70k

[Video] Menyelongkar lori sampah jumpa balik emas RM70k

Terbuang sampah yg ada sekali emas 70k.. Mau ketaq kepala lutut boleh tercabut jantung nak boleh dpt cari balik.. Alhamdulillah masih ada rezeki akak ni

@ Cik Puan Suria

Kalau rezeki tidak ke mana, itu antara ungkapan paling sesuai bagi menggambarkan situasi dialami seorang wanita apabila berjaya menjumpai semula barang kemas bernilai RM70,000 selepas membuangnya ke dalam tong sampah.

Difa.hamkan, wa.nita terbabit hanya mahu membuang sampah tetapi secara tidak sengaja turut memasukkan barang kemas yang disimpan di dalam bekas berwarna hijau.

Menerusi satu per.kongsian video daripada Cik Puan Suria di laman Facebook, wa.nita terbabit telah berjumpa dengan pekerja pembersihan bagi mencari barangan kemas yang telah dibuang.

Video berdurasi 2 minit 50 saat itu turut menunjukkan pekerja pembersihan membantu wanita itu mencari barangan kemas bernilai puluhan ribu ringgit dengan membuang semua sampah daripada lori milik mereka.

Ba.gaimanapun, akhirnya wanita itu berjaya menjumpai semula bekas barangan kemas terbabit yang mengandungi beberapa gelang emas dengan harga RM70,000.

Semen.tara itu, rata-rata pengguna media sosial menzahirkan ucapan terima kasih dan syukur selepas wanita tersebut berjaya menjumpai semula barangan kemas yang dibuang ke dalam tong sampah.

“Alhamdulillah rezeki milik ka.kak ini, benda tidak se.ngaja bukan sengaja mahu buang, lepas ini perlu beringat,” nasihat Ifa Sofi.

“Alhamdulillah syukur, masih menjadi rezeki tuannya,” doa Mariam Ahmad.

“Harap kakak itu bagi upah kepada pekerja pembersihan yang mencarikan barang kemas itu,”kata Sham Suri. –

Sumber K! ONLINE dan media sosial

Media Viral Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya.

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim | Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

About Cucu

Check Also

Daun Kering, Bulu Burung, Tahi Cicak Ditemukan: Kilang Kicap Diarah Tutup Dua Minggu

[VIDEO] Daun kering, bulu burung, tahi cicak ditemukan: Kilang kicap diarah tutup dua minggu

Leave a Reply

Your email address will not be published.