Home / Berita Terkini / [Video] Subhanallah, Ular Laut Berenang Mendekati Bot bagai memberi salam

[Video] Subhanallah, Ular Laut Berenang Mendekati Bot bagai memberi salam

Seperti yang umu ketahui, 70 peratus daripada permukaan Bumi adalah terdiri daripada lautan dan selebihnya adalah daratan yang juga terletak tempat tinggalnya manusia.

Kita mungkin tahu atau biasa dengan banyak spesis hidupan yang berada di daratan tetapi untuk hidupan di laut pula sebaliknya, sebab banyak sepsis hidupan yang tidak kita kenali dan tidak biasa lihat.

Baru2 ini, tular perkongsian video oleh seorang pembuat flem Ausralia yang dikenali sebagai Brodie Moss yang merakam satu ular laut yang menuju kearahnya papan dayungnya.

Dalam perkongsian video ini , ular yang dianggarkan sepanjang 2 meter tersebut kelihatan berenang menuju kearahnya dari jauh dan berhenti apabila sampai di papan dayungnya Lagi menarik apabila ular tersebut seolah-olah mahu menyapa dan memberi salam kepada mereka dan sempat meletakkan kepalanya sekejap atau papan dayung tersebut sebelum kembali berenang ke tempat lain.

Bagi ular laut yang berada di Lautan Hindi dan Pasifk, ular ini akan naik ke permukaan air untuk bernafas. U laut jantan mempunyai penglihatan mata yang kurang jelas dan menyebabkan mereka kadang-kadang keliru dengan menganggap manusia sebagai ular betina.

Ular laut pada kebiasaannya jarang mahu mendekati manusia dan kejadian tersebut merupakan sesuatu yang aneh dan juga agak unik kerana ular tersebut kelihatan langsung tidak takut dengan kehadiran manusia.

Artikel asal dari Nangtime melalui bicaraku.blogspot

Media Viral Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya.

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera  https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim |  Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans    https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

Advertisement

About Cucu

Check Also

Daun Kering, Bulu Burung, Tahi Cicak Ditemukan: Kilang Kicap Diarah Tutup Dua Minggu

[VIDEO] Daun kering, bulu burung, tahi cicak ditemukan: Kilang kicap diarah tutup dua minggu Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.