Home / Berita Terkini / Gara2 Rider Menyelit Di Zon RFID Kereta yang Terima Padah

Gara2 Rider Menyelit Di Zon RFID Kereta yang Terima Padah

ANTARA satu rezeki apabila menaiki motosikal di Malaysia ialah kita semua tidak perlu membayar perkhidmatan tol apabila melalui kawasan tersebut seperti kenderaan-kenderaan bertayar empat yang lain.

Namun ada segelintir pengguna motosikal yang “berdegiI” mengambil kesempatan dengan menyelit di laluan utama tol sehingga menyebabkan kenderaan lain dihempap palang tol seperti salah seorang pengguna tol yang berkongsi video dashcam miliknya baru-baru ini.

Ketika waktu itu dia berada di laluan TnG & RFID paling kiri dan mahu keluar daripada laluan tol, secara tiba-tiba ada seorang rider penghantar makanan “menyelit” di bahagian kiri lalu menyebabkan palang tol tertutup menghempap cermin dan bumbung hadapan kereta lelaki ini.

Rakaman video itu telah menyebabkan ramai netizen berkongsi ratusan komen yang kurang berpuas hati dengan t1ndakan rider penghantar makanan tersebut sehingga menyebabkan “kerugian” kepada pengguna laluan tol yang lain.

Rata-rata ramai meminta lelaki ini untuk meIaporkan perkara tersebut kepada syarikat penghantar makanan tersebut supaya dia dapat membuat tuntutan ganti rugi yang setimpal.

Diharapkan agar pengguna-pengguna motosikal lain dapat menggunakan laluan khas yang telah disediakan untuk penunggang motosikal. Gunakanlah ‘kelebihan’ yang telah diberikan oleh pihak kerajaan dengan sebaiknya.

sumber : vocket

Media Viral Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya.

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim | Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

Advertisement

About Cucu

Check Also

Daun Kering, Bulu Burung, Tahi Cicak Ditemukan: Kilang Kicap Diarah Tutup Dua Minggu

[VIDEO] Daun kering, bulu burung, tahi cicak ditemukan: Kilang kicap diarah tutup dua minggu Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.