Home / Usahawan / Syukor Burg’er bakal mili’ki 1,000 kio’s burger ak’hir tahun ini

Syukor Burg’er bakal mili’ki 1,000 kio’s burger ak’hir tahun ini

Syukor Burger bakal miliki 1,000 kios burger akhir tahun ini

PETALING JAYA – Ni’at untuk membantu dalam persekitaran eko’nomi yang sukar sehingga menyebabkan ka’dar pengangguran  meningkat secara mendadak telah mendoro’ng syarikat  Syukor Burger bergerak aktif menyusun strategi baharunya untuk membantu golongan terjejas.

Pengasas jena’ma tersebut, Syukor Majid, 33, telah mencari idea dengan membangunkan cabang perniagaan  berkaitan makanan dan minuman untuk menawarkan peluang bisnes berpotensi kepa’da mereka yang berminat.

“Sembilan bu’lan lalu, saya tidak ada pengetahuan dan pengalaman dal’am perniagaan burger tetapi kerana niat untuk membantu dan mem’beri manfaat kepada masyarakat, saya berusaha gigih dalam masa ya’ng singkat itu untuk meningkatkan pengetahuan dalam bidang berkenaan.
“Saya belajar buat semua perkara termasuk roti, daging  ‘patty’, sos dan mayonis.

“Berkat usaha terse’but, saya kini semakin mahir dan jika ada yang bertanya tentang burger, saya suda’h pandai membuatnya,” kata beliau dalam kenyataan.

Syukor Bur’ger yang memulakan perniagaan pada suk’u ketiga tahun ini telah berjaya mencatat jualan sehingga satu juta unit burger pada bulan lalu.

Melalui pencapaian terse’but, beliau sema’kin bersemangat untuk menawarkan pelua’ng perniagaa’n kepada lebih ramai usahawan.

“Mereka tidak perlu mengeluarkan moda’l kerana gerai dan baha’n mentah telah disediakan oleh piha’k syarikat.
“Merek’a hany’a perlu fokus berniaga,” jelas anak kelahira’n Pulau Pinang yang  telah memulakan pelbagai perniagaan sejak tahun 2010.

Tambah Syukor, bu’at masa ini, sebanyak 200 peluang pekerja’an baharu telah ditawarkan untuk membangunkan caba’ng perniagaan Syukor Burger.
Dalam masa yang sama, beliau turut me’miliki sebanyak 600 kios burger di seluruh negara.

“Ini bermakna lebih 600 operator tel’ah berjaya kami bantu dalam keada’an ekonomi sukar ini dan saya menjangkakan jumlah rangkaian tersebut akan bertambah sehin’gga 1,000 kios menjelang akhir tahun ini,” ujarnya.
Sumber kosmo

Advertisement

About admin

Check Also

Dihimpit Kemiskinan Nenek Tidur Dalam Almari Di Tepi Jalan

SURABAYA: S3buah @lmar1 k@yu b3rukuran 75 s3ntimet3r (cm) t!nggi dan 100 cm p@njang m3njadi ‘rum@h’ …

Leave a Reply

Your email address will not be published.