Home / Berita Terkini / Inilah Alasan Fil3m Persilatan ‘Syahadan’ Ditolak Untuk Tayangan Di Stesen TV Berbayar

Inilah Alasan Fil3m Persilatan ‘Syahadan’ Ditolak Untuk Tayangan Di Stesen TV Berbayar

Sebelum ini, berlaku konflik apabila pengarah tidak dapat menerima kritikan filem.nya kurang berkualiti sehingga mem.buat lapo.ran SKMM. Berbeza pula dengan berita yang tular baru-2 ini apabila filem yang didakwa berkualiti tidak dibe.narkan tayangannya di sebuah stesen TV berbayar.

Hal ini telah disuara.kan oleh mereka yang terlibat dalam pem.bikinan filem Syahadan itu sen.diri. Menerusi perkong.sian tersebut, filem terbabit dikata.kan ditolak untuk pe.nayangan di stesen TV berbayar kerana diklasifikasikan sebagai 18SG dan tidak se.suai untuk ditaya.ngkan.

Lantaran itu, isu tersebut telah men.dapat perhatian ramai teru.tama sekali penggemar filem tem.patan yang sudah lama menantikan karya berkualiti. Menjengah ke ruangan komen, rata2 netizen berasa kecewa kerana tidak dapat menyaksikan filem tersebut ditayangkan sedangkan sudah lama menantikan ia.

Mana tidaknya, filem aksi terse.but turut dibintangi oleh pesilat negara, Muhammad Al-Jufferi Jamari yang pernah me.menangi kejuaraan dunia sebanyak tiga kali. Malah, para netizen turut memberikan cadangan agar filem ini cuba nasib agar boleh ditayangkan di Netflix.

Untuk pengetahuan semua, filem ini menengetengahkan aspek budaya pengamal ilmu Silat yang merangkumi falsafah hidup, adab, adat, aksi tempur, permainan senjata dan juga latihan berkaitan Silat. Filem ini men.gisahkan tentang seorang remaja bernama Omar yang hidup tanpa matlamat yang sebenar.

Lalu, ayahnya terpaksa menghantar Omar ke kampung untuk dibaiki akhlaknya menjadi insan yang berguna kepada masyarakat melalui kaedah persilatan. Maka bermulalah pelbagai cabaran yang ditempuh oleh Omar mempelajari ilmu Silat dan berdepan dengan kumpulan penjahat. Adakah anda mahu menonton filem penuh aksi ini jika ia ditayangkan?

Sumber The Vocket dan media sosial

media Viral malaysia  tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dah Baca, Jangan Lupa Like, Komen Dan Share Ya.

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera  https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim |  Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans    https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

Advertisement

About Cucu

Check Also

Daun Kering, Bulu Burung, Tahi Cicak Ditemukan: Kilang Kicap Diarah Tutup Dua Minggu

[VIDEO] Daun kering, bulu burung, tahi cicak ditemukan: Kilang kicap diarah tutup dua minggu Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.