Home / Info Dunia Islam / [VIDEO] Wanita Palestln Dipenjara Tanpa Bicara Akan Bersal1n Di Dalam P3njara Isr4el

[VIDEO] Wanita Palestln Dipenjara Tanpa Bicara Akan Bersal1n Di Dalam P3njara Isr4el

Sehingga kini isv Palestln-Isra3l tidak menampakkan sebarang tanda yang segalanya akan kembali pulih setelah semakin ramai rakyat Palestln kini menjadi kek3jam4n rejlm Zlonis itu.

Baru-baru ini tular di laman Twitter mengenai kek.eja.man Isra.el terhadap Anhar al-Deek, wanita berusia 25 tahun yang sedang sarat mengand0ngkan cahaya mata keduanya.

Tak dibenarkan dapat raw4tan hospital

Keadaan kand0ngannya yang kini berusia 9 bulan menyebabkan keluarga wanita itu merayu supaya dia diberi kebenaran untuk melahlrkan anaknya di luar penj4ra.

Mal4ng bagi ibu berusia 25 tahun itu, rayvan keluarganya kepada pihak badan antarabangsa tidak membuahkan hasil.

Menerusi ciapan di laman Twitter, Anhar telah dimasukkan ke dalam pen.jara oleh tentera Isr.ael ketika kandungannya baru berusia 4 bulan.

“Orang dewasa pun takvt, macam mana nak besarkan anak di sini”

Lebih mengeruhkan keadaan lagi, wanita itu telah mengalami depresl akibat tek4nan yang dialaminya di dalam penja.ra.

“Keadaan di penj4ra tidak sesuai untuk melahirkan dan membesarkan anak. Keadaan sangat ter0k. Orang dewasa juga tak0t, bagaimana kanak-kanak yang dilahirkan dan dibesarkan di sini?”

“Macam mana nak tidur selepas lahirkan hanya dengan bantuan Tente ra Zi.onis?”

Anhar turut mengirim surat buat suaminya untuk menceritakan keperltan yang dialaminya dalam tahanan tersebut.

Dia meluahkan kegusarannya kerana terpksa melahirkan kandungan itu tanpa rwatan yang lengkap.

“Aku tidak tahu bagaimana aku akan tidur setelah pemb3dahan dengan bantuan tent3ra Zionls yang memegang tanganku dengan hlna?”

““Aku tidak tahu bagaimana untuk menjaga anakku dan melindunginya dari suara mereka yang menakvtkan. Aku merasa lem4h ketika berhadapan dengan apa yang mereka lakukan terhadapku dan tah4nan yang lain.”

Walaupun desakan netizen dibuat terhadap tentera Isr ael menggunakan lukisan dan hashtag #FreeAnharAlDeek, sehingga kini mereka masih memilih untuk menafikan hak wanita tersebut.

Sumber:borakdaily dan media sosial

Media Viral Malaysia tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera  https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim |  Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans    https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

Advertisement

About Cucu

Check Also

inilah-laut-m4ti-bukti-b4la-yang-diturunkan-allah-swt-terhadap-kaum-nabi-luth-as-akibat-mel4wan-perintah-nya-allahu-akbar.

Inilah Laut Mati Bukti Bala Yang Diturunkan Allah SWT Terhadap Kaum Nabi Luth A.S Akibat Mel4wan Perintah-Nya ..Allahu Akbar..

Allahu Akbar.. Inilah Laut M4ti Bukti B4la Yang Diturunkan Allah SWT Terhadap Kaum Nabi Luth …

Leave a Reply

Your email address will not be published.