Home / Berita Terkini / Pelakon Otai Keris Hitam Bersepuh Emas, ‘Sang Guna’ atau Zambri Osman meninggal dunia

Pelakon Otai Keris Hitam Bersepuh Emas, ‘Sang Guna’ atau Zambri Osman meninggal dunia

Pelakon Keris Hitam Bersepuh Emas, Zambri Osman, 67, meninggal dunia akibat kanser darah.

Allahyarham yang juga bapa kepada bekas pemain bola sepak Kedah, Mohd Khyril Muhymeen menghembuskan nafas yang terakhir pada 10.50 malam, awal bulan ini.

Difahamkan, arwah disahkan menghidap kans3r d4rah tahap empat pada 18 Julai yang lalu dan sejak hari itu kesihatannya semakin mer0sot sebelum menlnggal dunia.

Pemergian Allahyarham merupakan satu kehilangan besar kepada dunia persilatan kerana pernah menjadu guru kepada ramai pesilat di seluruh negara.

Menerusi drama K3ris Hitam Bersepuh Emas yang popular pada tahun 1990-an, Allahyarham memegang watak sebagai Sang Guna dan berlakon di samping Eman Manan dan Ebby Yus. Semoga Allah merahmati rohnya dan menempatkannya dalam kalangan orang-orang yang beriman.

Pernah belakon dengan  veteran2 pesilat yang hebat

Sudah tentu, Pemergian Allahyarham merupakan satu kehilangan besar kepada dunia persilatan kerana pernah menjadu guru kepada ramai pesilat di seluruh negara.

Semoga Allah merahmati rohnya dan menempatkannya dalam kalangan orang-orang yang beriman.

Al-Fatihah..

Sumber dari Brader Film dan media sosial

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera  https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim |  Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans    https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

About Cucu

Check Also

Kelar Leher Ibu Sebelum Digilis Lori

𝗞𝗘𝗟𝗔𝗥 𝗟𝗘𝗛𝗘𝗥 𝗜𝗕𝗨 𝗦𝗘𝗕𝗘𝗟𝗨𝗠 𝗗𝗜𝗚𝗜𝗟𝗜𝗦 𝗟𝗢𝗥𝗜 Gurun: Seorang lelaki tergamak mengelar leher ibunya di rumah …

Leave a Reply

Your email address will not be published.