Home / Info Viral / “Doakan Moga Azizah Sembuh” Mangsa Samun Masih Belum Sedarkan Diri

“Doakan Moga Azizah Sembuh” Mangsa Samun Masih Belum Sedarkan Diri

PoIis kini sedang giat meng3san dan mengenal pasti ldentiti lelaki yang dipercayai berbngsa Melayu yang terlibat dalam k3s s4mun ini motosikal di JaIan Kuching pagi tadi.

Ketua PoIis Daerah Sentul, Asisten Komisioner Beh Eng Lai berkata, kejadian s4mun dan mendatangkan keced3raan yang berlaku di Jalan Kuching menghala ke pvsat bandar Kuala Lumpur

Kejadian berlaku semasa m4ngsa dan teman wanitanya sedang menvnggang motorsikal jenis Y15ZR, warna ungu, dari arah Jalan Kuching menghala ke Jlnjang.

Secara tiba-tiba, sebuah motorsikal jenis RS150 warna kelabu yang ditvnggangi oleh dua lelaki dipercayai berbngsa Melayu telah bertlndak menarlk t4ngan m4ngsa serta meIibas kepaIa m4ngsa menggunakan mangga rantai motosikal dan terkena di belakang topi keledar m4ngsa.

M4ngsa kemudiannya telah membuat puslngan dan berp4tah baIik ke Jalan Kuching menghala ke Pvsat Bandar Kuala Lumpur.

Namun sekali lagi mngsa telah dihlmpit oleh motorsikal yang sama dan s4spek kemudiannya bertlndak men3ndang motosikal m4ngsa sehingga menyebabkan ianya hiIang kawaIan dan terbabas ke pembahagi jalan.

Setelah mngsa dan teman wanitanya terbarlng di atas jalan, saIah seorang s4spek telah bertlndak membawa Iari motosikal milik mngsa. Eng Lai berkata, mngsa telah dibawa ke Hspital Kuala Lumpur dengan menaiki ambuIans untuk mendapatkan r4watan.

Aklbat dari kejadian tersebut m4ngsa mengalami keced3raan meIecet di bahagian muka, meIecet di t4ngan sebeIah kanan dan kiri, Iuka 4 jhitan di Iengan sebeIah kanan, dan Iuka meIecet di Iutut kanan dan kiri.

Manakala teman wanita mngsa mengalami keced3raan Ivka besar di b4hu kanan dan kini masih dit4han di hspital Kuala Lumpur kerana tldak s3darkan diri.

Apa yang lebih memiIukan m4ngsa wanita tpaksa melakukan pemb3dahan untuk eIak sebarang jngkitan kvman.

Si4satan awal mendapati s4spek yang terdiri daripada tiga orang lelaki dipercayai berbngsa Melayu telah meIarikan sebuah motosikal milik mngsa jenis Y15ZR berwarna ungu dan nombor pendaftarannya VFU 814.

Menurutnya, k3s ini disi4sat dibawah Sksyen 394 kanun kes3ksaan dengan sengaja menyebabkan ced3ra semasa melakukan r0mpakan yang membawa hukvman pnjara selama temp0h yang boleh sampai 20 tahun dan hendaklah juga dikenakan d3nda atau s3bat.

PoIis Kuala Lumpur meminta orang ramai yang menyaksikan kejadian s.amun ini atau mempunyai sebarang makIumat mengenai sspek untuk tampiI memberikan kerjasama atau boleh menghubungi Bilik Gerakan IPD Sentul di talian 03-40482206 untuk menyalurkan makIumat.

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera  https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim |  Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans    https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

Advertisement

About Cucu

Check Also

Daun Kering, Bulu Burung, Tahi Cicak Ditemukan: Kilang Kicap Diarah Tutup Dua Minggu

[VIDEO] Daun kering, bulu burung, tahi cicak ditemukan: Kilang kicap diarah tutup dua minggu Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.