Home / Info Viral / [VIDEO] Petugas PPV melarang rakam video, sekali KJ datang bagi salam

[VIDEO] Petugas PPV melarang rakam video, sekali KJ datang bagi salam

Tindakan Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin Abu Bakar bertindak berkongsi semula video memaparkan seorang pemuda yang tidak dibenarkan merakam video ketika menerima suntikan vaksin di laman Twitter mencuit hati pengguna media sosial, hari ini.

“Assalamualaikum,” tulisnya ringkas sebentar tadi yang diulang kicau lebih 16,000 kali.

Punya la happening nurse tu layan siap bagi record . Datang sorang pegawai ni tutup camera alasan KJ dah letak jawatan .

Terima kasih kepada YAB PMatas kepercayaan yang diberi. Insya’Allah amanah yang sangat berat ini akan saya pikul dengan bersungguh demi Keluarga Malaysia.

Pada 25 Ogos lalu, pemilik akaun bernama @winraffm yang dikenali sebagai Raff itu memuat naik satu klip video meluahkan rasa kecewa apabila hasratnya merakam momen tersebut dihalang seorang petugas di sebuah Pusat Pemberian Vaksin (PPV) di Johor.

“Punyalah happening (ceria) jururawat layan siap bagi rakam. Datang seorang pegawai ini tutup kamera alasan KJ (Khairy Jamaluddin) sudah letak jawatan. Biadab. Nasib rakam memang untuk bagi keluarga saja,” ujarnya.

Bekas Menteri Penyelaras Program Imunisasi Covid-19 Kebangsaan (PICK), itu sebelum ini membenarkan orang ramai untuk merakam video atau gambar ketika menerima suntikan vaksinasi di mana-mana PPV.

Keputusan tersebut diambil bagi memastikan setiap penerima mempunyai bukti kukuh bahawa mereka sudah mendapat suntikan vaksin yang sempurna.

Sebelum itu, beliau Khairy Jamaluddin mengucapkan terima kasih kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob atas pemilihannya menyertai anggota Kabinet baharu sebagai Menteri Kesihatan.

“Terima kasih kepada Yang Amat Berhormat Perdana Menteri atas kepercayaan yang diberi. Insya-Allah amanah yang sangat berat ini akan saya pikul dengan bersungguh demi Keluarga Malaysia,” tulisnya.

Sumber K! ONLINE

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera  https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim |  Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans    https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

Advertisement

About Cucu

Check Also

Daun Kering, Bulu Burung, Tahi Cicak Ditemukan: Kilang Kicap Diarah Tutup Dua Minggu

[VIDEO] Daun kering, bulu burung, tahi cicak ditemukan: Kilang kicap diarah tutup dua minggu Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.