Home / Info Viral / [VIDEO] Pemandu Myvi Memandu Secara Mlulu Langgar Lari Viva Sehingga Terbalik Dikecam Warganet

[VIDEO] Pemandu Myvi Memandu Secara Mlulu Langgar Lari Viva Sehingga Terbalik Dikecam Warganet

Kadang-kala walaupun kita memandu secara defensive, pasti akan ada pemandu lain memandu secara 4gresif yang boleh menjadi pvnca berlakunya kemalangan jalan raya.

Hari ini tular satu rakaman dashcam sebuah Perodua Myvi telah m3langg4r Perodua Viva sehingga terj4tuh masuk l0ngkang lalu terb4lik. Kejadian tersebut berlaku sekitar pukul 6.30 petang beberapa hari yang lalu.

Kejadian tersebut dipercayai berlaku di satu kawasan sekitar Taman Nesa, Tun Aminah terletak di Johor. Sejurus melanggar kereta Viva tersebut, pemandu Myvi itu meneruskan perjalanan dengan menggunakan laluan yang bertentangan sehingga hampir melanggar dua orang pejalan kaki yang sedang melintas.

Rata-rata netizen terkejut dan m3ng3cam pemanduan pemandu kereta Myvi tersebut sehingga menyebabkan pengguna jalan raya lain menjadi m4ngsa.

Setakat artikel ini ditulis tiada perkembangan lanjut mengenai pemandu Myvi tersebut. Manakala mangsa wanita yang memandu kereta Viva itu dikhabarkan mengalami p3ndar4han yang banyak tetapi dalam keadaan stabil menurut salah seorang pengguna Twitter.

Tidak kira apapun jua kenderaan yang kita pandu, pastikan kita sentiasa mengikut undang-undang jalan raya bagi memastikan tiada kemalangan boleh berlaku kerana nyawa tidak boleh dibeli-ganti dengan wang ringgit.

Semogapemandu Myvi yang tidak bertanggungjawab tersebut dapat dikesan oleh pihak berkuasa dan dibawa ke muka pengadilan.

sumber: majalah thevocket

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera  https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim |  Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans    https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

Advertisement

About Cucu

Check Also

Daun Kering, Bulu Burung, Tahi Cicak Ditemukan: Kilang Kicap Diarah Tutup Dua Minggu

[VIDEO] Daun kering, bulu burung, tahi cicak ditemukan: Kilang kicap diarah tutup dua minggu Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.