Home / Info Dunia Islam / [Video] Subhanallah,Ribuan Manusia Mengiringi Pemergian Ulamak Besar Di Barat Laut China.Seorang Ulamak Yang Banyak Berjasa Dan Disegani.

[Video] Subhanallah,Ribuan Manusia Mengiringi Pemergian Ulamak Besar Di Barat Laut China.Seorang Ulamak Yang Banyak Berjasa Dan Disegani.

Subhanallah,Ribuan Manusia Mengiringi Pemergian Ulamak Besar Di Barat Laut China.Seorang Ulamak Yang Banyak Berjasa Dan Disegani.

Suasana  bertukar sedih dan suram apabila sese0rang yang banyak berjasa dan disegani 0Ieh ramai pergi menghadap ilahi. Pastinya hilangnya sese0rang insan itu, tiada galang pengganti yang lain.

Telah dikhabarkan bahawa se0rang ulamak besar yang juga merupakan se0rang imam masjid di barat laut China telah p3rgi mengad4p Penciptanya, namun tidak dapat dipastikan bilakah tarikh sebenar beliau mningg4I dunla.

Tular di laman Faceb00k, sebuah rakaman vide0 semasa hari kewafatan se0rang ulama besar yang disegani rata-rata umat islam di Barat Laut China. Vide0 tersebut telah mendapat hampir lebih 10,000 perk0ngsian 0leh warga pengguna Facebook.

Imam di Masjid Dungkwan…

Beliau ialah Dung Kwan Abdullah yang menjadi imam di Masjid Dungkwan di K0ta Xining di China.

Subhanallah, saksikanlah betapa ribuan manusia mengiringi jen4zah yang mulia ini semasa pengebvmiannya. Sudah banyak kisah kisah heb4t seperti ini, apabila mningg4Inya se0rang ulama. Beginilah Allah memuliakan se0rang ulama yang dizahirkan di atas muka bumi lagi.

Vide0 berkenaan menunjukkan beratus-ratus umat islam di China, telah datang menziarahi dan mengiringi jen4zah ulama berkenaan ke tnah perkubvran.

Dua buah lagi rakaman vide0 pula, menunjukan ramai yang berhimpun dan berebut-rebut untuk memikul ker4nda jen4zah Imam Dungkwan untuk dibawah ke tnah perkubvran untuk dkebvmikan

Maklumat lanjut mengenai Imam Dung Kwan Abdullah ini masih lagi kurang pendedahan dan maklumat tentang dirirnya. Marilah sama-sama mend0akan agar r0hnya ditempatkan dalam g0longan yang beriman dan diredhai oleh-Nya.

Kredit:FB Siti Meriam / thekakiviral via coretannasihat.net, kongsiinfo

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera  https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim |  Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans    https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

Advertisement

About Cucu

Check Also

inilah-laut-m4ti-bukti-b4la-yang-diturunkan-allah-swt-terhadap-kaum-nabi-luth-as-akibat-mel4wan-perintah-nya-allahu-akbar.

Inilah Laut Mati Bukti Bala Yang Diturunkan Allah SWT Terhadap Kaum Nabi Luth A.S Akibat Mel4wan Perintah-Nya ..Allahu Akbar..

Allahu Akbar.. Inilah Laut M4ti Bukti B4la Yang Diturunkan Allah SWT Terhadap Kaum Nabi Luth …

Leave a Reply

Your email address will not be published.