Home / Info Viral / [Video] Akibat Keluar Simpang Secara Melulu, Kereta Kancil Dilanggar Lori Hingga Terbalik

[Video] Akibat Keluar Simpang Secara Melulu, Kereta Kancil Dilanggar Lori Hingga Terbalik

Bukan mudah menjadi seorang pemandu lori treler apabila berhadapan situasi titik buta (blindspot) kerena mereka tidak nampak kenderaan yang lebih kecil berada di sekelilingnya.

Baru2  ini pengguna media sosial telah berkongsi satu rakaman dashcam di mana sebuah kereta Perodua Kancil dilanggar lori treler sebanyak dua kali setelah keluar dari simpang untuk masuk ke jalan raya utama.

K3malangan berlaku pada pukul 3.09 petang semalam berdasarkan tarikh dan masa tertera pada rakaman dashcam lori treler yang berada di tempat kejadian di Pulau Indah, Klang menuju ke arah Westport.

S3masa kejadian tersebut berlaku, sebuah Perodua Kancil dipercayai cuba memasuki ke jalan utama dengan menyelit masuk semasa lori treler sedang bertali arus menggunakan jalan tersebut.

Ekoran saiznya yang k3cil dan berada di posisi ‘blindspot’ untuk sebuah lori treler, lalu kereta Kancil tersebut dirempuh sehingga terpelanting ke tengah-tengah pembahagi jalan raya. Kemudian sekali lagi dirempuh oleh sebuah lori treler lain yang berada di laluan kanan jalan raya tersebut.

Rakaman video dashcam t3rsebut telah meraih perhatian orang ramai yang ngeri melihat keadaan kereta Kancil itu dilanggar hingga terbalik lalu dirempuh buat kali kedua.

Tambah orang ramai lagi nasib baik pemandu lori treler yang merakam k3jadian kemalangan ini sempat menekan brek, jika tidak mungkin kereta Kancil tersebut mengalami kemalangan yang lebih serius.

N3tizen juga berkongsi pendapat kepada orang ramai agar sentiasa berhati-hati semasa mahu masuk ke jalan besar dan selalu berwaspada apabila menghampiri kenderaan bersaiz besar seperti lori treler kerana kenderaan tersebut mempunyai titik buta (blindspot) yang menghalang pandangan mereka berbanding pengguna kenderaan bersaiz lebih kecil.

Sumber: The Vocket

Dapatkan jawapan berkenaan aplikasi MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera  https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim |  Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans    https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share duduk dengan dia.

Advertisement

About Cucu

Check Also

Daun Kering, Bulu Burung, Tahi Cicak Ditemukan: Kilang Kicap Diarah Tutup Dua Minggu

[VIDEO] Daun kering, bulu burung, tahi cicak ditemukan: Kilang kicap diarah tutup dua minggu Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.