Home / Info Dunia Islam / [Video] Lelaki Ini Sujud Atas Sejadah Hanya Dengan Berkaki Palsu Untuk Menunaikan Solat Timbulkan Keinsafan Ramai

[Video] Lelaki Ini Sujud Atas Sejadah Hanya Dengan Berkaki Palsu Untuk Menunaikan Solat Timbulkan Keinsafan Ramai

Lelaki Ini Sujud Atas Sejadah Hanya Dengan Berkaki Palsu Untuk Menunaikan Solat Timbulkan Keinsafan Ramai

Solat merupakan tiang agama. Sebagai seorang Muslim, sudah tentu ibadah solat merupakan satu perlakuan wajib yang dimestikan dalam agama.

Jadi, tiada alasan untuk tidak menunaikan ibadah tersebut dalam apa keadaan sekalipun. Hal ini termasuklah mereka yang ca cat anggota ataupun lebih sopan dipanggil orang kelainan upaya (OKU).

Pakai kaki palsu ketika solat

Menerusi perkongsian yang diperoleh daripada Instagram Ilmfeed, seorang lelaki sedang solat dengan berdiri menggunakan kaki palsu telah mencuri tumpuan netizen.

Situasi yang dilihat seperti dalam masjid itu memaparkan lelaki tersebut sedang solat berjemaah disamping jemaah-jemaah normal yang lain dalam satu saf solat.

Tiada alasan tunai ibadah walaupun cacat fizikal

Walaupun video itu difahamkan diambil dari luar negara, namun ia tetap berjaya menyedarkan netizen kerana menunjukkan betapa kuatnya iman seseorang dalam beribadat tanpa mengeluh kekurangan diri.

Menerusi kapsyen yang dinyatakan juga, kita diwajibkan menunaikan solat tanpa alasan dan seharusnya bersyukur kerana dikurniakan tubuh badan yang sihat sekali gus memudahkan urusan ibadah.

Sumber:homelabs.me, kongsisibomokniko

Dapatkan sebarang jawapan berkenaan MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera  https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim Komuniti |  Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans    https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

Advertisement

About Cucu

Check Also

inilah-laut-m4ti-bukti-b4la-yang-diturunkan-allah-swt-terhadap-kaum-nabi-luth-as-akibat-mel4wan-perintah-nya-allahu-akbar.

Inilah Laut Mati Bukti Bala Yang Diturunkan Allah SWT Terhadap Kaum Nabi Luth A.S Akibat Mel4wan Perintah-Nya ..Allahu Akbar..

Allahu Akbar.. Inilah Laut M4ti Bukti B4la Yang Diturunkan Allah SWT Terhadap Kaum Nabi Luth …

Leave a Reply

Your email address will not be published.