Home / Info Dunia Islam / Kisah Se0rang Anak Berusia 14 Tahun Tenang Mengimamkan Solat Jenzah Arwh Bapanya Yang Meninggl Akibat Kemal4ngan Jalanraya. Beruntungnya Arwh Mempunyai Seorang Anak Yang Soleh

Kisah Se0rang Anak Berusia 14 Tahun Tenang Mengimamkan Solat Jenzah Arwh Bapanya Yang Meninggl Akibat Kemal4ngan Jalanraya. Beruntungnya Arwh Mempunyai Seorang Anak Yang Soleh

Seorang pemandu lori ais, Abdul Rani Abdullah, maut selepas kenderaan yang dinaikinya melanggar tembok Tol Lunas Lebuhraya Butterworth-Kulim (BKE) dari Kubang Semang menghala ke Lunas, Kulim, beberapaketika dulu.

M4ngsa yang mengalami keced3raan p4rah disahkan m4ut di tempat kejadian.

Anak lelaki arwh, Mohd Danish, 14, mengimamkan sendiri solat jenzah ayahnya sebelum jenzah dikebumikan di Tanah Perkubvran Islam Masjid Abdullah Fahim, Kepala Batas.

Difahamkan, Mohd Danish, seorang pelajar di Sekolah Islam Tahfiz Sains Darul Mumtaz, Padang Serai dan sudah menghafaz 13 juzuk Al-Quran.

Walaupun bapanya tidak sempat untuk melihat adik Mohd Danish bergelar seorang hafiz, diharapkan dia terus bersemangat dan tabah untuk meneruskan kehidupan selepas ini.

Semoga ahli keluarga Allahyarham Abdul Rani Abdullah menerima kehilangan ini dengan hati yang redha dan semoga arwh ditempatkan dalam kalangan hamba Allah yang beriman.

Sumber: Masjid Abdullah Fahim SPU an Kongsisibomokniko

Dapatkan sebarang jawapan berkenaan MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera  https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim Komuniti |  Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans    https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

Advertisement

About Cucu

Check Also

inilah-laut-m4ti-bukti-b4la-yang-diturunkan-allah-swt-terhadap-kaum-nabi-luth-as-akibat-mel4wan-perintah-nya-allahu-akbar.

Inilah Laut Mati Bukti Bala Yang Diturunkan Allah SWT Terhadap Kaum Nabi Luth A.S Akibat Mel4wan Perintah-Nya ..Allahu Akbar..

Allahu Akbar.. Inilah Laut M4ti Bukti B4la Yang Diturunkan Allah SWT Terhadap Kaum Nabi Luth …

Leave a Reply

Your email address will not be published.