Home / Info Viral / [Video] Fitnah Melampau menyebabkan saya dipanggil ke Bukit Aman | Ebit Lew

[Video] Fitnah Melampau menyebabkan saya dipanggil ke Bukit Aman | Ebit Lew

Terbaharu sebelum ini, tular video memaparkan seorang individu mirip pendakwah itu yang sedang melakukan aksi tidak sopan di atas katil.

Semakan di Twitter dengan carian kata kunci ‘Ebit Lew’ turut membawa kepada penemuan beberapa tweet yang seolah-olah sedang memperkatakan isu itu.

P3ndakwah terkenal, Ustaz Ebit Lew, mendakwa dipanggil ke Bukit Aman, untuk membantu kes siasatan b3rhubung fitnah yang sangat melampau terhadap dirinya.

Ebit Lew berkata, k3hadirannya ke Bahagian Siasatan Jenayah Seksual, Wanita dan Kanak-Kanak (D11) Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman di sini pagi tadi, adalah sebagai saksi kes yang sedang disiasat polis.

“Saya dipanggil sebagai saksi bagi membantu siasatan terhadap pertuduhan gosip di luar sana.

“Bagaimanapun saya serahkan segala-galanya kepada polis untuk menjalankan siasatan lanjut,” katanya kepada media sejurus keluar dari Bukit Aman, pada jam 2 petang tadi.

Ebit Liew mendakwa, k3s berkenaan adalah satu fitnah yang sangat k3jam dan m3lampau.

“Pihak polis m3ngambil masa lebih satu jam untuk m3rakam kenyataan saya. Saya m3mberikan kerjasama s3penuhnya,” katanya.

S3mentara peguam Ebit Liew, Datuk Hasnal Rezua Merican, berkata setakat ini polis ada m3nyatakan beberapa s3ksyen untuk siasatan kes berkenaan, namun belum memberikan s3ksyen sewajarnya untuk siasatan kes ini.

“Setakat ini polis juga memaklumkan tiada keperluan untuk memanggil semula anak guam saya,” katanya.

Dapatkan sebarang jawapan berkenaan MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera  https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim Komuniti |  Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans    https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

Advertisement

About Cucu

Check Also

Daun Kering, Bulu Burung, Tahi Cicak Ditemukan: Kilang Kicap Diarah Tutup Dua Minggu

[VIDEO] Daun kering, bulu burung, tahi cicak ditemukan: Kilang kicap diarah tutup dua minggu Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.