Home / Info Dunia Islam / Mengadap Ilahi Ketika Sedang Membaca Al-Quran, Pengakhiran Yang Mulia  Seorang Huffaz Dan Guru Al-Quran Ini

Mengadap Ilahi Ketika Sedang Membaca Al-Quran, Pengakhiran Yang Mulia  Seorang Huffaz Dan Guru Al-Quran Ini

Menghebuskan Nafas Terakhir Ketika Sedang Membaca Al-Quran,Pengakhiran Yang Mulia  Seorang Huffaz Dan Guru Al-Quran Ini.

Kem4tian yang dic3mburui dan amat menyentuh hati apabila menghembuskan nafas terakhir ketika membaca kalam Allah. Itu pengakhiran mulia seorang huffaz dan guru al-Quran terk3nal di Nazilli, Turki, Mehmed Ali Seflek Hodja, 96, yang menjadi bualan ramai.

Jen4zahnya ditemui dalam k3adaan kepalanya terb4ring di atas halaman muka surat al-Quran, akibat s4rangan j4ntung. Memetik portal Haberurfa, warga emas itu sememangnya u zur akibat faktor l4njut usia. Sepanjang hayatnya, Seflek mengabdikan dirinya dalam mengembangkan ilmu al-Quran dengan menjadi tenaga pengajar kepada ribuan pelajar.

Kem4tian Seflek turut mendapat perhatian artis dan penyair, Dursun Ali Erzincanlı yang pernah memenangi hati jutaan orang daripada karya cinta nabi, yang menzahirkan duk4 cit4 atas kem4tian Seflek. “Permata berharga Nazilli, Ali Şeflek kembali kepada pencipta semasa membaca al-Quran. “Semoga syurga tempatnya,” katanya.

Sumber: Cempedakchees via majalah-harian.com

Dapatkan sebarang jawapan berkenaan MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera  https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim Komuniti |  Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans    https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

Advertisement

About Cucu

Check Also

inilah-laut-m4ti-bukti-b4la-yang-diturunkan-allah-swt-terhadap-kaum-nabi-luth-as-akibat-mel4wan-perintah-nya-allahu-akbar.

Inilah Laut Mati Bukti Bala Yang Diturunkan Allah SWT Terhadap Kaum Nabi Luth A.S Akibat Mel4wan Perintah-Nya ..Allahu Akbar..

Allahu Akbar.. Inilah Laut M4ti Bukti B4la Yang Diturunkan Allah SWT Terhadap Kaum Nabi Luth …

Leave a Reply

Your email address will not be published.