Home / Info Dunia Islam / [Video] Ulama ini Alunkan Ayat2 Suci Al Quran saat-saat sebelum Kematian

[Video] Ulama ini Alunkan Ayat2 Suci Al Quran saat-saat sebelum Kematian

S3tiap yang beriman pasti ingin men1ngg4l dunia dalam pengakhiran yang baik atau husnul khatimah. Menurut Mufti Wilayah Persekutuan, antara tanda husnul khatimah ialah s3seorang itu men1ngg4l dunia dalam keadaan melakukan amalan soleh dan mengucapkan syahadah sebelum menghembvskan nafasnya yang terakhir.

Baru2 ini, seorang lagi ulama men1ngg4lkan kita. Ulama dipercayai hafiz Al-Quran tertua di Luxor, Mesir, Sheikh Abdul A’ti Ali Abdul Jalil sempat membaca ayat-ayat suci Al-Quran sebelum men1ngg4l dunia.

Dalam video yang tular di media sosial, Allahyarham dilihat s3dang terbaring dengan memakai alat bantuan pernafasan. Beliau dilaporkan men1ngg4l dunia pada Isnin lalu. 16 Jun 2020

Berdasarkan perkongsian portal Arab, Sheikh Abdul A’ti lahir di Edfu, utara Aswan pada 1934. Beliau kemudiannya mengikut ayahnya berpindah ke Esna dan menghafaz kitab suci Al-Quran pada usia muda sebelum hilang penglihatan.

Pada usia 15 tahun, beliau menghabiskan hafazan Al-Quran dan menyertai sekolah menengah Al-Azhar.

Beberapa hari lepas, beliau didakwa mengalami masalah kesihatan dan menunjukkan simptom jangkitan koronavirus. Beliau menjalani ujian saringan dan didakwa positif virus berkenaan.

Pun begitu, punca sebenar kem4tiannya tidak ketahui.

Sumber: Siakap Keli , FB, Viral Today Post

Dapatkan sebarang jawapan berkenaan MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera  https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim Komuniti |  Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans    https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

Advertisement

About Cucu

Check Also

inilah-laut-m4ti-bukti-b4la-yang-diturunkan-allah-swt-terhadap-kaum-nabi-luth-as-akibat-mel4wan-perintah-nya-allahu-akbar.

Inilah Laut Mati Bukti Bala Yang Diturunkan Allah SWT Terhadap Kaum Nabi Luth A.S Akibat Mel4wan Perintah-Nya ..Allahu Akbar..

Allahu Akbar.. Inilah Laut M4ti Bukti B4la Yang Diturunkan Allah SWT Terhadap Kaum Nabi Luth …

Leave a Reply

Your email address will not be published.