Home / Info Dunia Islam / Drp bukaTudung, Baik tak Payah Berlak0n Tegas Pelakon Mia Sara Nasuha.

Drp bukaTudung, Baik tak Payah Berlak0n Tegas Pelakon Mia Sara Nasuha.

L3bih R3la Tidak B3rlak0n Daripada M3mbuka Tudung T3gas Pelakon Mia Sara Nasuha.

Baru2 ini hangat dip3rkatakan apabila pelakon, Mia Sara Nasuha m3ndedahkan masih ada syarikat produksi memintanya untuk m3mbuka tudung sedangkan dia sudah pun berhijab sejak lima tahun lalu.

Baru-baru ini, ketika di j3mput menerusi program di TV Al-Hijrah, Mia tampil mendedahkan bahawa perkara tersebut sudah beberapa kali berlaku sejak dia mula berhijab lagi. Lebih mengejutkan, 90 peratus syarikat produksi Muslim memintanya untuk membuka tudung.

“Sejujurnya, se3lama dekat lima tahun saya b3rtudung, 90 p3ratus orang yang suruh saya buka tudung adalah Muslim.

“Masa itu saya tersinggung. Awak (produksi) Muslim dan awak tahu bukan tidak tahu. Tapi t3tap suruh macam itu juga. Bagi saya ia sangat tidak menghormati,” katanya.

Mia berkata isu tersebut sudah lama dipendamnya dan dia perlu mempertahankan diri serta ramai lagi artis lain yang senasib dengannya.

“Saya rasa saya perlu pertahankan diri saya dan orang Islam yang lain. Sebab itu saya buat keputusan untuk bercakap tentang perkara ini. Saya tahu ramai lagi artis lain yang kena tetapi masih tidak bersuara tentang benda ini,” katanya.

Terdahulu, gadis berusia 16 tahun itu berkata ramai yang menyangka dia sudah tidak aktif berlakon tetapi sebenarnya dia terpaksa menolak banyak tawaran. Tegasnya, dia lebih rela tidak berlakon daripada membuka tudung.

Sumber: rotikaya Via Kl Menjerit via mediaportal.com dan media sosial

Dapatkan sebarang jawapan berkenaan MySejahtera di Komuniti Rakyat Mysejahtera  https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Jika anda Sokong Ekonomi Muslim Komuniti |  Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans    https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

 

Advertisement

About Cucu

Check Also

inilah-laut-m4ti-bukti-b4la-yang-diturunkan-allah-swt-terhadap-kaum-nabi-luth-as-akibat-mel4wan-perintah-nya-allahu-akbar.

Inilah Laut Mati Bukti Bala Yang Diturunkan Allah SWT Terhadap Kaum Nabi Luth A.S Akibat Mel4wan Perintah-Nya ..Allahu Akbar..

Allahu Akbar.. Inilah Laut M4ti Bukti B4la Yang Diturunkan Allah SWT Terhadap Kaum Nabi Luth …

Leave a Reply

Your email address will not be published.