Home / Info Viral / Saya ak4n ditidurkan, ma4fkan semua | Selepas 4 Jam Mesej Terakhir Seorang Lelaki Sebelum Menemui Ilahi

Saya ak4n ditidurkan, ma4fkan semua | Selepas 4 Jam Mesej Terakhir Seorang Lelaki Sebelum Menemui Ilahi

Innalillahi Wa Inna Ilahi Rojiun

Semoga Allah ampunkan segala dosa arwah,

Semoga Allah terima segala amalan beliau dan mengangkat darjatnya disisi Allah,

Semoga pemergian beliau menjadi kerehatan sebenar dari urusan dunia,

Semoga dilindungi dari seksa kubur dan semoga roh arwah ditempatkan dikalangan para solihin,

Allahumma Solli Ala Sayyidina Muhammad.

Amiin Amiin Amiin..

Sy (saya) akan ditidurkan, maafkan semua”.

Itu hantaran terakhir dimuat naik Muhammad Hanizam Azman, 30, di Facebooknya sebelum dia meninggal dunia akibat COVID-19 di Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH), semalam.

L3bih m3milukan arwah meninggal dunia empat jam selepas memuat naik status itu dan ramai rakan masih meninggalkan komen tanpa mengetahui dia sudah pergi buat selama-lamanya.

Muhammad Hanizam atau lebih mesra dipanggil Angah dalam kalangan keluarga serta rakan juga adalah seorang penyanyi dan mendapat t3mpat ketiga dalam pertandingan Bintang Asli Remaja Kebangsaan 2009.

Arwah juga pernah dinobatkan sebagai johan Bintang Asli Remaja kat3gori lelaki yang dianjurkan Jabatan K3budayaan dan Kesenian Negara (JKKN) K3dah pada 2014.

S3pupu arwah, Khairul Hairuzi Osman, 36, berkata, pemergian Angah sangat dirasai ke3rana mereka berdua memang rapat sejak kecil namun dia reda d3ngan takdir.

M3nurutnya, dia dan arwah tinggal bersama kerana rumah mereka di Kampung Te3luk Nipah, Kuala Muda berhampiran.

“Arwah s3orang yang rajin bekerja, selain menerima undangan menyanyi, saya dan Angah turut menjalankan perniagaan kedai makan di kampung.

“Arwah juga cukup m3sra dengan semua orang dan tidak pernah berkira langsung untuk menghulurkan bantuan sekiranya saya atau rakan dalam kesusahan,” katanya.

Menurutnya, dia dan arwah ada mem3lihara seorang anak angkat lelaki yang kini berusia dua tahun dan sebelum meninggal dunia arwah berpesan supaya menjaga anak angkat itu dengan baik.

“Arwah yang masih bujang adalah anak kedua daripada lima beradik dan semua ahli keluarganya dijangkiti COVID-19 dengan ada antara mereka masih m3njalani kuarantin.

“Semua ahli k3luarga sudah dimaklumkan pemergiannya kecuali ibu arwah kerana masih dirawat menggunakan bantuan oksigen,” katanya.

Menurutnya, mer3ka kali terakhir b3rtemu selepas dia menghantar arwah yang mengadu tidak boleh bernafas ke HSAH tiga hari sebelum itu.

Sumber Berita Harian an Media Sosial

Advertisement

About Cucu

Check Also

Daun Kering, Bulu Burung, Tahi Cicak Ditemukan: Kilang Kicap Diarah Tutup Dua Minggu

[VIDEO] Daun kering, bulu burung, tahi cicak ditemukan: Kilang kicap diarah tutup dua minggu Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.