Home / Isu Semasa / PKP Berpanjangan , Atu Zero Tutup Kedai

PKP Berpanjangan , Atu Zero Tutup Kedai

Terbeb@n bayar sew4 bulanan, Atu Zero bakal tutup kedai

Kuala Lumpur: Pelak0n dan pelawak Atu Zero, 29, mendedahkan dia kini dalam pertimbangan menvtup kedai perniag44n kek lapis dan butiknya di Setia Al@m, Selangor selepas semakin terbeb@n memb@yar sewa premis itu.

Atu atau nama seben@rnya Sharid Kunal D0li Sharif mengakui dia seben@rnya berat hati untuk melepaskan premis terbabit, namun itu saja cara terbaik buat masa ini demi meng@wal kewangannya.

Menur4tnya, perniagaan kek lapis bers4ma isterinya Shafeeqa Johari, 35, itu masih akan diteruskan tetapi hanya beroperasi dari rumah saja.

“Memang sayang rasanya apalagi kedai itu svdah kami ubah suai serta sewanya agak berpatutan. N4mun begitu, buat masa ini memang kami semakin terbeban untuk membayar sewa bulanannya.

“K4mi pun sudah memaklumkan kepada pemilik premis itu untvk memberi laluan kepada penyewa baharu yang lebih berkem4mpuan jika ada. Kami dengan rela hati sudi melepaskannya.

“Buat m4sa ini, kami akan tengok keadaan dulu bagaimana tapi kemungkinan besar mem4ng terpaksa menutupnya. Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0, pendapatan kami mer0s0t serta masih perlu bayar komitmen lain seperti rumah dan kereta,” katanya.

Atu mengakui buat masa ini dia perlu mengawal bel4nja apalagi industri hiburan masih dilarang untuk beroperasi. Justeru, banyak hal perlu dipertimbangkannya sebelum dapat diben4rkan kembali bekerja semula kelak.

“Kali terakhir saya terbabit aktiviti seni ad4lah menerusi Muzikal Lawak Superstar 2. Selepas itu, bila PKP 3.0 memang s4dah tiada pekerjaan selain perniagaan kek lapis dan butik berkenaan.

“Meskipun pend4patan jual kek lapis masih ada, tapi perniagaan makanan lain tak dapat dijalankan di premis itu kerana larangan makan di dalam kedai. Justeru, kami berfikir untuk menutupnya saja,” katanya.

Dalam pada itu, Atu meng4kui terharu ap4bila mendapat kata-kata s0k0ngan daripada Ustaz Ebit Lew yang menyuruh mereka untuk tidak berputus-asa.

“Beliau ada jvga menyatakan keinginan untuk membantu perniag44n kami. Namun begitu, kami meminta beliau lebih baik dulu membantu program pengurusan jenazah yang kami jalankan di Kudat, S4b4h,” katanya.

Advertisement

About admin

Check Also

Kelar Leher Ibu Sebelum Digilis Lori

𝗞𝗘𝗟𝗔𝗥 𝗟𝗘𝗛𝗘𝗥 𝗜𝗕𝗨 𝗦𝗘𝗕𝗘𝗟𝗨𝗠 𝗗𝗜𝗚𝗜𝗟𝗜𝗦 𝗟𝗢𝗥𝗜 Gurun: Seorang lelaki tergamak mengelar leher ibunya di rumah …

Leave a Reply

Your email address will not be published.