Home / National / Ya benar, peletakan jawatan Perdana Menteri esok | Ahli MPT Bersatu

Ya benar, peletakan jawatan Perdana Menteri esok | Ahli MPT Bersatu

Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi (MPT) BeRSATU, Datuk S3ri Mohd Redzuan Md Yusof, berkata Tan Sri Muhyiddin Yassin memaklumkan akan menyerah surat peletakan jawatan sebagai Perdana Menteri kepada Yang di-Pertuan Agong di Istana Negara, esok.

K3tika mengesahkan tindakan itu, beliau berkata keputusan diambil Perdana M3nteri itu adalah di antara p3rkara dibincangkan ketika mesyuarat Ahli Parlim3n daripada BERSATU d3ngan Muhyiddin di Publika, di sini, hari ini.

“Ya benar, peletakan jawatan… esok,” katanya ringkas kepada BH.

Beliau ditanya sama ada Muhyiddin akan menawarkan peletakan jawatan ketika menghadap Yang di-Pertuan Agong di Istana Negara, esok.

Redzuan yang juga Ahli Parlimen Alor Gajah, berkata peletakan jawatan itu adalah jalan terakhir diambil berdasarkan peruntukan dalam Perl3mbagaan Persekutuan.

“Kita b3rtanggungjawab dengan k3adaan yang berlaku hari ini. Kita sudah usaha yang terbaik untuk memastikan pengurusan COVID-19 berjalan dengan baik dalam pergolakan politik yang melanda.

“Kita sudah sampai ke tahap tidak boleh buat apa-apa pun… yang terakhir ialah strategi bipartisan, namun tidak disambut. Jadi kita kena letak jawatan… kita sudah usaha yang terbaik untuk rakyat,” katanya.

T3rdahulu, beliau berkata, mesyuarat di Publika pagi tadi adalah antara Muhyiddin dengan Ahli Parlim3n daripada BERSATU dan m3reka yang menyokong Perikatan Nasional (PN).

Sumber Berita Harian dan Media Sosial

Untuk Perbincangan di Komuniti Mysejahtera  https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Sokong Ekonomi Muslim Komuniti |  Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans    https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

Advertisement

About Cucu

Check Also

Dulu Proses Ayam Tepi Rumah, Kini Miliki 18 Ladang Ternakan

Dulu Proses Ayam Tepi Rumah, Kini Miliki 18 Ladang Ternakan ALOR SETAR: Tempoh 33 tahun …

Leave a Reply

Your email address will not be published.