Home / Info Viral / Ustazah Masrurah mninggal dalam suJud, ” Disangka sedang solat duha ”

Ustazah Masrurah mninggal dalam suJud, ” Disangka sedang solat duha ”

Al-fatihah :-
*ﺑِﺴْــــــــــــــﻢِ ﺍﻟﻠﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤَﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣِﻴْـــــﻢِ • ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـلَمِين۞ ٱلرَّحْمَـنِ ٱلرَّحِيم۞ مَـلِكِ يَوْمِ ٱلدِّين۞إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ۞ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ۞صِرَطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ۞ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلاَ ٱلضَّاۤلِّينَ۞*
*DIDOAKAN SEMOGA ROHNYA DICUCURI RAHMAT DAN DITEMPATKAN DIKALANGAN ORG2 YANG BERIMAN*

Di Kepala Batas : Se0rang Ustazah dan juga ibu k3pada 3 cahayamata disahkan men1nggal dunia semalam semasa sedang menjalani rawatan C19 di Hospital Kepala Batas.

Ustazah Masrurah Mohamad yang merupakan t3naga pengajar SK Kepala Batas, SPU telah disahkan men1nggal dunia kira kira pukul 10 pagi akibat C19.

Di Khabarkan juga su4minya Suhardi Sharif masih di 1CU Penang juga akibat pandemik ini, Ustazah meninggalkan 3 anak anak yang masih kecil dan masih sekolah , betapa berat uji4n buat merea diduga begini kehilangan ibu tersayang dan ayah yang sedang bertarung nyawa di ICU Ya Allah.

Rata rata amat terkejut apa yang menimpa Ustazah Masrurah dia men1nggal dalam keadaan sujud disangka jururawat arwah sedang menunaikan solat duha kira kira jam 10 pagi.

Apa yang berlaku mengundang pilu pada keluarga dan insan insan yang mengenali arw4h Ustazah termasuk ucapan dari Menteri Belia dan Sukan Datuk Reezal Merican Naina Merican yang menulis melalui laman facebooknya.

إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ
Salam takziah saya ucapkan kepada keluarga Allahyarhamah Masrurah Mohamad (Guru SK Kepala Batas) yang men1nggal dunia akibat C19 hari ini.

 

Allahyarhamah meninggalkan suami serta 3 anak yang masih k3cil. Suami beliau masih berada di hospital akibat C19 juga.

Arwah Ustazah Masrurah lebih mesra dengan panggilan Kak long dikalangan k3luarga seorang insan yang sangat disenangi ramai berasal dari Kelantan.

Pada 13.8.21 Telah kembali kerahmatullah,anak saudara yg dikasihi Masrurah Mohamad (Kak Long)Meninggalkan 3 orang cahaya mata.

Semoga Allah mencucuri rahmat k3 atas rohnya, Didoakan agar rohnya ditempatkan dikalangan orang beriman, Kami akan merindui Kak Long, Damailah disana In sha Allah ,Allah akan permudahkan urusan anak-anak KakLong. AL Fatihah (dibaca)- K Ning Mohd.

Hari ini hari jumaat yang mulia, mendapat perkhabaran duka, sahabat baik kita semasa di Maahad Amir iaitu Masrurah Mohamad di kenali sebagai Kaklong, telah pun terlebih dahulu m3ninggalkan kita akibat jangkitan C19.

 

Meninggalkan 3 orang anak yang masih kecil. Semoga mendapat husnul khatimah,Ya Allah Kami sahabat bersaksi Hamba-Mu ini seorang yang amat baik, Tidak pernah menyakiti sahabat-sahabatnya. Tutur katanya lemah lembut, sentiasa ceria dan tenang dalam apa jua situasi.Ampunkan dia. Ya Allah. -Aizan Yahya.

Rata rata amat terk3jut dengan apa yang menlmpa Ustazah Masrurah dia m3ninggal dalam keadaan sujud dis4ngka jururawat arw4h sedang menunaikan solat dhuha kira kira jam 10 pagi.

Apa yang berlaku mengu.ndang piIu pada k3luarga dan insan insan yang mengenali arwh Ustazah Masrurah. Ini termasuk ucapan dari Menteri Belia dan Sukan Datuk Reezal Merican Naina Merican yang menulis melalui laman facebooknya.

Sama sama kita doakan dipermudah urusan Allahyarhamah dan didoakan juga agar suami nya kembali sembuh kesihan anak anak menanti. Al fatihah.

Untuk Perbincangan di Komuniti Mysejahtera  https://www.facebook.com/groups/mysejahtera/?ref=share

Sokong Ekonomi Muslim Komuniti |  Komuniti Ustaz Ebit Elewsmart Fans    https://www.facebook.com/groups/ebitlewmart/?ref=share

 

Advertisement

About Cucu

Check Also

Daun Kering, Bulu Burung, Tahi Cicak Ditemukan: Kilang Kicap Diarah Tutup Dua Minggu

[VIDEO] Daun kering, bulu burung, tahi cicak ditemukan: Kilang kicap diarah tutup dua minggu Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.