Home / Info Viral / [Video] Pekerjaan terkini Azlee Senario semenjak PKP | Jangan Malu Berniaga

[Video] Pekerjaan terkini Azlee Senario semenjak PKP | Jangan Malu Berniaga

Baru2  ini tular di m3dia sosial foto p3lawak Azlee Senario berniaga buah-buahan. Azlee m3luahkan rasa syukur sambutan diterima menggal4kkan selepas fotonya itu viral.

Kata Azlee dia mula b3rniaga buah-buahan dan hasil laut s3perti ikan, ketam, kupang, kerang, lala dan siput sedut di tapak pasar malam di Saujana Utama, Sungai Buloh sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0.

“Alhamdulillah, s4mbutan pengunjung selepas gambar saya berniaga tular amat menggalakkan. Tapak niaga di Saujana Utama ini pun turut jadi popular. Secara tak langsung ia dapat bantu rakan-rakan lain yang meniaga.

“PKP kali ini memang agak t3rkesan kerana Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (Finas) dan Majlis Keselamatan Negara (MKN) belum bagi arahan untuk menjalani penggambaran.

“Jadi saya buat keputusan b3rniaga untuk cari pendapatan bagi menampung keluarga. Alhamdulillah s3jak gambar saya berniaga tular, sambutannya amat menggalakkan. Saya berterima kasih kepada pihak media kerana membantu,” katanya.

Menurut Azlee ada peminat datang untuk bergambar dalam masa sama membeli barangan jualannya. Ujarnya, meskipun namanya besar apa yang penting dia mencari r3zeki halal.

“S3benarnya mereka lebih suka tengok kita bercampur dengan golongan masyarakat menerusi berniaga. Maknanya artis dapat merapatkan lagi hubungan dengan peminat.

“Walaupun nama besar atau seballknya, saya letak tepi. Yang penting saya cari rezeki halal. Kalau duduk rumah nak tunggu tawaran kerja, takkan ada buat masa ini. Lebih baik saya ambil inisiatif berniaga, sekurang2 nya kita dapat beli barang-barang dapur dan bagi makan anak isteri,” katanya.

Dalam pada itu, Azl3e turut memberi nasihat kepada artis dan penggiat seni lain untuk cuba berniaga untuk mencari sumber pendapatan demi menyara keluarga.

“S3lagi kita ada keupayaan cari rezeki, jangan malu. Berniagalah kerana sekurang-kurangnya kita dapat menyara keluarga dan apabila semua pulih kita akan dapat bekerja semula.

Tambahan beliau lagi “Tolak tepi status kita popular atau tak. Yang penting kita cari r3zeki. Jangan fikir soal status. Yang penting siapa nak bagi rezeki untuk menyara keluarga,” katanya.

Jom sama-sama kita support peniagaan abg Azlee Senario…Semoga Allah luas dan permudahkan rezekinya.. Amin.. 🤲🏻

Lokasi: tapak pasar SAUJANA UTAMA

Kredit: Twitter Malaysianfoods

Sumber:ROTIKAYA dan media sosial

Advertisement

About Cucu

Check Also

Daun Kering, Bulu Burung, Tahi Cicak Ditemukan: Kilang Kicap Diarah Tutup Dua Minggu

[VIDEO] Daun kering, bulu burung, tahi cicak ditemukan: Kilang kicap diarah tutup dua minggu Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.