Home / Berita Terkini / 24 Ahli Keluarga Disahkan Positif, Zizan Trauma Mahu Keluar Rumah

24 Ahli Keluarga Disahkan Positif, Zizan Trauma Mahu Keluar Rumah

KUALA LUMPUR: Pel@wak dan pengacara p0pular, Zizan Razak, 37, berdepan travma ap@bila 24 ahli keluarga dan sanak saudara disahkan positif COVID-19, barv-barv ini.

Zizan berk@ta, dia cukup terkesan apabila 24 ahli keluarga yang terdiri daripada ibu saud@ra, sepupu d@n sanak saudara dijangkiti COVID-19 serentak.”COVID-19 bukan perkara main-main.

Men@mbahkan kerisauan apabila berdepan peng@laman ibu saudara bersama empat sepupu yang rapat disahkan positif.”

Lebih men@kutkan, bapa mentua ibu savdara dan pemb@ntu rumah menjadi korban dalam sekelip mata selepas dijangkiti.

“COVID-19 bukan perkara main-main. Menambahkan kerisavan apabila berdepan pengalaman ibu saudara bersama empat sepupv yang rapat dis@hkan positif.”

“Say@ dan ibu, Anai Ibrahim tinggal di Kuala Lumpur jadi ngeri mahu keluar rumah. Pelbagai kisah, peng@laman dan teladan ahli keluarga yang positif menimbulkan banyak kesedaran, setiap langkah perlu wasp@da dan jaga prosedur operasi standard (SOP) bagi mengelakkan jangkitan,” katanya kepada BH Online.

Pemen@ng tiga kali trofi Artis Komedi Popular, Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) itu berkata, pada aw@lnya, dia masih keluar bekerja, namun, sek@rang memilih bekerja dari rumah.”Jujurnya, saya tiada keberanian nak keluar bekerja dengan jumlah harian positif COVID-19 melebihi 20,000.”

Saya boleh m0h0n surat Kementerian Perdagangan Antarabangsa d@n Industri (MITI) atas dasar kerja, namun, saya harus memikirkan nyawa dan kesel@matan ibu yang tinggal sebumbung dengan saya.

“Lagi pun, kerisauan saya lebih tinggi dengan peng@laman saudara mara dijangkiti COVID-19. Ia juga menyeb@bkan hati saya tidak seronok bekerja di luar,” katanya.Mengulas impak pandemik COVID-19, pelak0n filem Abang L0ng Fadil dan Polis EVO itu berkata, kesannya tetap ada apabila hampir tiga bulan tidak bekerja.”

Saya percaya semua artis dan penggiat seni terjej@s. Banyak kerja penggambaran tertangguh dan terhenti.

“Saya tidak melakukan apa-apa kerja p@da ketika ini. Cuma, beberapa bisnes masih berj@lan.”Namun, saya reda dan hanya mampu berdoa COVID-19 berlalu dengan segera. Bagi saya, ini saat penuh getir, ap@tah lagi, kes makin meningkat.”

Kita dapat lihat se0rang demi seorang menjadi korban pandemik, termasuklah rakan baik, Allahyarham Siti Sarah Raissuddin yang menghembvskan nafas terakhir pada Isnin lalu,” kat@nya.

Sumber BH online

Advertisement

About admin

Check Also

Kelar Leher Ibu Sebelum Digilis Lori

𝗞𝗘𝗟𝗔𝗥 𝗟𝗘𝗛𝗘𝗥 𝗜𝗕𝗨 𝗦𝗘𝗕𝗘𝗟𝗨𝗠 𝗗𝗜𝗚𝗜𝗟𝗜𝗦 𝗟𝗢𝗥𝗜 Gurun: Seorang lelaki tergamak mengelar leher ibunya di rumah …

Leave a Reply

Your email address will not be published.