Home / Info Viral / Marah betul abang ni | Video penerima vaksin bersesak, langgar SOP tular

Marah betul abang ni | Video penerima vaksin bersesak, langgar SOP tular

PJ, – S3buah video m3maparkan ratusan warga asing yang berpusu-pusu untuk mendapatkan suntikan vaksin secara ‘walk in’ di ibu negara tular hari ini selepas mereka didakwa gagal mematuhi prosedur operasi standard (SOP) dit3tapkan.

Lebih menakutkan, kumpulan warga asing itu bukan sahaja dilihat gagal menjaga penjarakan sosial ditetapkan, malah ada di antara mereka dilihat seakan ‘berpeluk’ berikutan berada terlalu dekat.

Video b3rdurasi 5 minit itu yang dimuat naik pemilik asal @bondaumirahtaib turut tular di laman media sosial apabila rata-rata rakyat menyifatkan kejadian seumpama itu menjadi antara penyebab utama peningkatan k3s harian Covid-19.

Menerusi video itu, kelihatan ratusan warga asing sedang beratur di luar perkarangan hot3l untuk mendapatkan suntikan vaksin namun tidak dikawal sepenuhnya oleh petugas bagi melancaran proses vaksinasi.

Seorang individu turut tampil meminta warga asing untuk menjaga penjarakan, malah dia turut memohon kepada pihak polis untuk memantau situasi yang berlaku berikutan dilihat berisiko kepada orang awam.

Difah4mkan, lokasi kejadian itu terletak di Rumah Prihatin di Hotel Grand Season di mana ia menjadi antara lokasi pemberian vaksin secara walk in termasuk kepada warga asing.

“k3napa tiada siapa yang jaga mereka dekat luar, kalau macam ini lebih baik tak payah cucuk vaksin, menambahkan lagi kes ada lah,” kata Lieza Yusof.

“Kalau macam ini, saya sanggup tak ambil vaksin, takut kena Covid-19 dulu s3belum ambil vaksin,” luahnya. -Sumber Kosmo Online dan media sosial

About Cucu

Check Also

Daun Kering, Bulu Burung, Tahi Cicak Ditemukan: Kilang Kicap Diarah Tutup Dua Minggu

[VIDEO] Daun kering, bulu burung, tahi cicak ditemukan: Kilang kicap diarah tutup dua minggu

Leave a Reply

Your email address will not be published.