Home / Info Dunia Islam / Angkasawan menyatakan bahawa betapa bercahaya dan menakjubnya Kaabah dari angkasa lepas

Angkasawan menyatakan bahawa betapa bercahaya dan menakjubnya Kaabah dari angkasa lepas

Kini seorang lagi Angkasawan menyatakan tentang betapa menakjubnya Kaabah dimana Angkasawan berkenaan memberitahu demikian kepada pelajar Arab Saudi yang menyertai program Persatuan Kembara Angkasa Lepas.

Seorang angkawasan Rusia, Anton Shkaplerov berjaya merakan dua gambar yang begitu menakjubkan pemandangan kota suci Mekah dan madinah dari ruang angkasa pada waktu malam.

Kota Mekah dan Madinah itu amat jelas dilihat pada waktu malam dengan kilauan cahaya lampu berwarna kuning. Manakala, Masjidil Haram di Mekah dan Masjid Nabawi pula dilihat seperti titik putih yang jelas seakan sebutir permata yang berkilauan dalam hamparan emas.

Imej Mekkah Mukaramah , Madinah yg begitu bercahaya terang diambil dari Angak4sa Lepas.

Amazing Night View @Anton Shkaplerov

“Tetapi, sebelah malam, ia begitu rumit dan anda perlu menggunakan teknik khas. Namun, saya berjaya merakam gambar beberapa bandar waktu itu. “Yang mengejutkan saya, ialah Makkah dan Madinah begitu terang berbanding bandar lain di seluruh dunia ketika waktu malam,” kata angkasawan Anatoly Ivanishin.

Petikan Akhbar yang melaporkan di  Riyadh Arab Saudi Angkasawan Rusia Berkata Mekah Bersinar dan bercahaya sungguh cantik waktu malam dari angkasa lepas, walaupun begitu rumit dan perlu guna teknik khas.

Beliau yang nyata kagum dengan pemandangan dari Stesen Angkasa Antarabangsa (International Space Station – ISS) memuatnaik gambar tersebut di laman twitter peribadinya.

“Amazing night view of #Mecca and #Medina from the #ISS,” Tulis Shkaplerov dalam caption gambar itu.

Advertisement

About Cucu

Check Also

inilah-laut-m4ti-bukti-b4la-yang-diturunkan-allah-swt-terhadap-kaum-nabi-luth-as-akibat-mel4wan-perintah-nya-allahu-akbar.

Inilah Laut Mati Bukti Bala Yang Diturunkan Allah SWT Terhadap Kaum Nabi Luth A.S Akibat Mel4wan Perintah-Nya ..Allahu Akbar..

Allahu Akbar.. Inilah Laut M4ti Bukti B4la Yang Diturunkan Allah SWT Terhadap Kaum Nabi Luth …

Leave a Reply

Your email address will not be published.