Home / Info Viral / P0lis Si@sat Ritual T0lak Bala Sehingga Menyeb@bkan Keceder44n

P0lis Si@sat Ritual T0lak Bala Sehingga Menyeb@bkan Keceder44n

Polis siasat video ritual t0lak b@L@

Bagan Datuk: P0lis menjalankan siasatan terhadap rakaman vide0 ritual pembersihan diri untuk men0lak bala terhadap enam beranak bersama se0rang sami hingga mendatangkan kecederaan di sebuah kuil di belakang rumah di Selek0h, Rungkup, di sini.

Rakaman vide0 yang tular di laman s0sial sejak semalam memaparkan ritual se0rang sami dilihat memukul enam beranak iaitu se0rang lelaki berusi4 54 tahun bersama isterinya, 48 tahun serta empat anak mereka berusia 15 tahun hingga 25 tahun dengan r0tan yang diikat dengan kain merah.

Abang lelaki tersebut dik@tk@n membuat laporan polis selepas tidak berpuas hati dengan tindakan sami tersebut yang didakwa berniat mencederakan keluarg# adiknya.

Bagaim@napun, adiknya menafikan perkara itu dan membuat laporan p0lis mendakwa ritual itu adalah dengan kerelaan mereka sendiri dengan sami yang sudah diken4li.

Ketua P0lis Daerah Hilir Perak Asisten Komisioner Ahmad Adnan Basri berkata, upacara itu hanya dihadiri kelu@rga mangsa sahaja tanpa orang lain dan sami terbabit adalah anak angkat m@ngsa.

Menurutnya, ketika upacara itu, sami berkenaan membaca m@ntera dan kemudiannya memukul beber@pa kali badan mangsa, anak lelaki sulung dan isteri mangsa menggunakan rotan p@njang.

 

“M@ngsa, isterinya dan anak sulung mengalami kecederaan dan mereka diminta ke Hospital Teluk Intan untuk rawatan lanjut.

“S@mi yang melakukan ritual berken44n adalah anak angkat mangsa yang sudah dijaganya sejak bekerja dengannya sebagai pemandu l0ri, enam tahun lalu,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Beliau berkata, pihaknya menerima lap0ran p0lis yang dibuat abang kandung mangsa yang meminta pihak berkuasa menjalankan siasatan merangkumi seg@l@ aspek berkenaan ritual dilakukan sami berkenaan jika ada niat dengan sengaja untuk mencederakan keluarga adiknya.

“Mangsa jug@ membuat laporan polis bagi mengelakkan salah faham orang ramai berkenaan ritual itu susulan penyebaran vide0.

“Kita menahan sami berkenaan dan merampas rotan di hadapan kuil milik mangsa pada 10.20 pagi, hari ini untuk membantu siasatan.

“Kes disiasat mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan dan sudah memanggil semua saksi yang berada di temp@t kejadian.

“Kita ak@n mengesan perakam video berkenaan dan akan menyi@sat segala aspek berkenaan ritual tersebut,” katanya.

– Harian Metro

Advertisement

About admin

Check Also

Daun Kering, Bulu Burung, Tahi Cicak Ditemukan: Kilang Kicap Diarah Tutup Dua Minggu

[VIDEO] Daun kering, bulu burung, tahi cicak ditemukan: Kilang kicap diarah tutup dua minggu Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.