Home / Info Dunia Islam / Alfatihah | Perginya Seorang Wanita Yang Telah Mewakafkan Tanah 5 ekar Utk Sekolah Maahad Tahfiz Al Quran

Alfatihah | Perginya Seorang Wanita Yang Telah Mewakafkan Tanah 5 ekar Utk Sekolah Maahad Tahfiz Al Quran

Al-Fatihah. Didoakan semoga rohnya dicucuri rahmat kepada Arwah atas jasa yang tidak terhingga terhadap uhmat islam dan terutamanya pelapis kepada generasi Alquran di Sekolah Maahad tersebut.

Subhanallah Allohuakhbar , Pn Hajah Norlayani Othman, seorang wanita yang dermawan yang hebat. Masakan tidak, beliau telah mewakafkan sebidang tanah seluas 5 ekar yang nilainya mungkin mencecah jutaan Ringgit untuk dijadikan sebuah pusat tahfiz Al-Quran.

S3belum ini, Pada 2 Februari 2021, seluruh warga maahad tahfiz dan sahabat2 yang mengenalinya dikejutkan dengan b3rita pemergiannya mengadap Ilahi. Allahu Robbi alfatihah, berbahagialah di sana wahai puan, engkau adalah seorang jutawan di alam sana.

Bukan sedikit para ilmuan hafiz Quran yang telah dilahirkan oleh maahad tahfiz ini sejak dibuka lebih 20 tahun yang lalu dan bukan sedikit ganjaran pahala kebaikan yang telah dan bakali diterimanya walaupun sudah berada di alam sana….

Saya Walid berkata …

Semoga Allah swt merahm4ti dan semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang yang beriman… Beliau wanita yang hebat, mewakafkan tanah seluas 5 ekar untuk tahfiz pelajar2 perempuan, usia tahfiz yang diasaskan telah mencecah 20 tahun.

Ramai Hafizah2 yang telah lahir dari maahad tahfiz ini. Beliau pernah menceritakan tentang arw4h suami beliau seorang doktor pakar bedah, arw4h suami beliau selepas Maghrib akan membaca Al Quran sehingga Isyak, itulah rutin harian arw4h suaminya.

Saya pernah berkhidmat beberapa tahun di maahad ini dan isteri saya masih lagi berkhidmat di maahad tahfiz ini. Kem4tian yang mulia.

Sumber Saya Walid FB dan Media Sosial.

Advertisement

About Cucu

Check Also

Daun Kering, Bulu Burung, Tahi Cicak Ditemukan: Kilang Kicap Diarah Tutup Dua Minggu

[VIDEO] Daun kering, bulu burung, tahi cicak ditemukan: Kilang kicap diarah tutup dua minggu Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published.